Čas prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
- 2 zemiaky (cca 50 g)
- 150 g čerstvého alebo mrazeného špenátu
- 100 ml vody
- morskú/himalájsku soľ
- 1 vajíčko
- 250 g polohrubej špaldovej múky
- 150 g mäkkého kozieho syra
- mandle na posypanie (cca 20 g)
Ako budeme postupovať?
2. Špenátovú zmes prelejeme do misky a pridáme polohrubú špaldovú múku.
3. Vypracujeme si haluškové cesto, ktoré má byť troška hustejšie. Ideálne je, keď drží na vareche pri otočení smerom dolu.
4. Halušky uvaríme vo vriacej vode a precedíme. Môžeme ich prepláchnuť a zmiešame ich s mäkkým kozím syrom.
5. Podľa potreby dosolíme a podávame posypané mandľami.
Tip: Tieto halušky si môžeme pripraviť aj s bryndzou či jemným tvarohom. Ak by sme ich robili s bryndzou (pasterizovanou), recept by bol až pre deti od 3 rokov.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
2 168 kJ 518 kcal | 16,7 g | 68 g | 23 g | 6,7 g |
Ďalšie nápady na to, čo pripraviť na raňajky, obed či večeru nájdeš aj v našich knihách:
Pozri, aké ďalšie verzie halušiek si môžeš pripraviť:
Mrkvové halušky, ktoré sa hodia napr. aj ako príloha ku kuraciemu perkeltu
Karfiolové halušky s bryndzou a slaninou
Mega dobré halušky zo špaldovej múky, ktoré si môžeš dopriať aj po tréningu!
Cviklové halušky s jogurtom: recept aj pre detičky od 1 roka
Cuketové halušky s Lučinou: recept aj pre deti od 1 roka
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov