Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Kurací perkelt a mrkvové halušky: zdravý obed LEN za 40 minút

40 min
3 porcie
kurací perkelt s mrkvovými haluškami

Potrebujeme: 

  • Na halušky:
  • 300 g mrkvy
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 vajíčko
  • 300 g hladkej špaldovej múky
  • Na perkelt:
  • 1 malú cibuľu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 300 g kuracích pŕs
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme pre deti)
  • trochu sladkej mletej papriky
  • 1 ryžovú smotanu na varenie (250 ml)
  • 1 lyžicu hladkej špaldovej múky
  • čerstvý tymián
kurací perkelt s mrkvovými haluškami

Jednoduchý a rýchly recept na chutný obed, ktorý zvládne pripraviť každý. Recept je zdravšou a pestrejšou verziou klasického perkeltu. Mrkvové halušky si môžeš pripraviť pokojne aj inokedy, napríklad s bryndzou a pažítkou. Sú chutné, vláčne a majú peknú červenú farbu. Prajem dobrú chuť. :-)

Ako na to?

1

Najprv pripravíme halušky. Mrkvu nakrájame na malé kúsky a v mixéri alebo pomocou ručného mixéru ju rozmixujeme na hladkú kašu spolu s 5 lyžicami vody.

2

K mrkvovej zmesi pridáme soľ, vajíčko a hladkú špaldovú múku.

3

Ak by sa cesto zdalo riedke, pridáme ešte trochu múky, konzistencia musí byť taká ako pri príprave klasických zemiakových halušiek.

4

Dáme zovrieť vodu do väčšieho hrnca a lyžicou do nej hádžeme väčšie halušky. Keď budú uvarené vyplávajú na vrch.

5

K haluškám pripravíme perkelt. Cibuľu nakrájame na malé kúsky.

6

Na panvici zohrejeme olej a pridáme cibuľu. Opražíme ju do zlatista.

7

Mäso nakrájame na malé kúsky a vložíme k cibuli.

8

Osolíme, okoreníme a opečieme na prudkom stupni, kým mäso nebude biele.

9

Podlejeme ho trochou vody (cca 100 ml) a prikryjeme pokrievkou.

10

Po 5-tich minútach k mäsu vlejeme ryžovú smotanu, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej špaldovej múky a ešte miešame aspoň 2 minúty.

11

Keď je omáčka hotová, polejeme ňou halušky, posypeme tymiánom a podávame.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

740 kcal

3110 kJ

T:

25 g

B:

50 g

S:

75 g

V:

9 g

kuraci perkelt
perkelt
perkelt s haluškami

Verím, že si na tejto klasike v zdravom šate parádne pochutíš a budeš mať príjemný deň! :-)

Ďalšie inšpirácie na zdravé obedy či večere nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne 2:

fit jedálniček
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.