Opäť sa začína školský rok. A vymyslieť deťom každý deň niečo na desiatu je niekedy fakt náročné. Dozrieva však kopec ovocia, ktoré sa dá výborne využiť a je určite lepšie ako kupované keksíky. Samozrejme, že koláč plný hrušiek si môžete dopriať aj vy. Či už ako chutné raňajky, alebo desiatu.
Ako na to?
1
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadier a nakrájame na malé kocky.
2
Vložíme do misy, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame.
3
Pridáme múku, med, vajíčka, smotanu na varenie, nasekané orechy, vanilkový cukor, kypriaci prášok a rozpustené maslo.
4
Všetko spolu dobre premiešame tak, aby sa hmota dostala medzi nakrájané hrušky.
5
Zmes vylejeme na plech (ja som použila 30 x 30 cm) vystlaný papierom na pečenie a uhladíme.
6
Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
7
Pečieme cca 40 minút. Po upečení koláč vyberieme a necháme vychladnúť.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 85 g):
150 kcal
630 kJ
T:
5 g
B:
3 g
S:
23 g
V:
4 g
Tip: Hrušky môžete nahradiť napríklad jablkami alebo broskyňami.
Príjemné maškrtenie 😊!
Ďalšie zdravé recepty nielen na výborné maškrty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.