Bryndzové halušky so slaninkou, ktoré si môžeš dopriať bez výčitiek
Aj ty miluješ bryndzové halušky? Avšak, aj keď je bryndza zdravá, ak si ju dáš v klasických haluškách, je to priam kalorická bomba. Nemusíš však zúfať, pretože aj na toto jedlo existuje alternatíva. Zástancovia pravých bryndzových halušiek budú tvrdiť, že sa nedajú nahradiť. Ver však, že ak si ich pripravíš v tejto alternatíve, určite si pochutíš. Nezabudni na to, že toto jedlo je vhodné si dopriať pri vyššom energetickom výdaji.
Doba prípravy: 25 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 500 g karfiolu
- 150 g nepasterizovanej bryndze (nájdeš napr. vo farmárskych obchodoch)
- 2 lyžice bieleho jogurtu (napr. gréckeho)
- 100 g kvalitnej slaninky
Ako budeme postupovať?
1. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a udusíme v pare na skus.
2. Keď je karfiol mäkký (pozor nie rozvarený), rozoberieme ho úplne na drobno.
3. Kým sa karfiol udusí v pare, bryndzu vymiešame s jogurtom.
4. Slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici.
5. Vymiešanú bryndzu pridáme do teplého karfiolu opatrne premiešame a servírujeme na tanier.
6. Nakoniec posypeme slaninkou.
7. Jedlo nesolíme ani inak nedochucujeme, bryndza a slaninka mu dodajú dostatočne dobrú chuť.
Tip: Namiesto slaninky môžeme použiť menej kalorickú alternatívu, ktorou je prosciuto.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
2358 kJ
561 kcal |
44 g | 14 g | 27 g |
Nech ti tieto karfušky chutia! :-)
Ďalšie fantastické recepty nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne. Nechýba ti nejaká do zbierky?
Pozri aj tieto recepty:
Kuracie soté s cícerom a zeleninou
Júlia Rašlová
Najnovšie články od Júlia Rašlová (zobraziť všetky)
- Pečené kačacie stehná so zemiakmi: tip na slávnostný obed - 10. decembra 2019
- Božský čokoládovo-jablkový mrežovník: tip na koláč nielen na Vianoce - 29. novembra 2019
- Recept na rýchly domáci syr bez syridla - 22. novembra 2019
Článok bol pridaný dňa 28/01/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaOstatné | Autor: Júlia Rašlová