Bryndzové halušky so slaninkou, ktoré si môžeš dopriať bez výčitiek

Aj ty miluješ bryndzové halušky? Avšak, aj keď je bryndza zdravá, ak si ju dáš v klasických haluškách, je to priam kalorická bomba. Nemusíš však zúfať, pretože aj na toto jedlo existuje alternatíva. Zástancovia pravých bryndzových halušiek budú tvrdiť, že sa nedajú nahradiť. Ver však, že ak si ich pripravíš v tejto alternatíve, určite si pochutíš. Nezabudni na to, že toto jedlo je vhodné si dopriať pri vyššom energetickom výdaji.

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 500 g karfiolu
  • 150 g nepasterizovanej bryndze (nájdeš napr. vo farmárskych obchodoch)
  • 2 lyžice bieleho jogurtu (napr. gréckeho)
  • 100 g kvalitnej slaninky

Ako budeme postupovať?

1. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a udusíme v pare na skus.

2. Keď je karfiol mäkký (pozor nie rozvarený), rozoberieme ho úplne na drobno.

3. Kým sa karfiol udusí v pare, bryndzu vymiešame s jogurtom.

4. Slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici.

5. Vymiešanú bryndzu pridáme do teplého karfiolu opatrne premiešame a servírujeme na tanier.

6. Nakoniec posypeme slaninkou.

7. Jedlo nesolíme ani inak nedochucujeme, bryndza a slaninka mu dodajú dostatočne dobrú chuť.

 

Tip: Namiesto slaninky môžeme použiť menej kalorickú alternatívu, ktorou je prosciuto.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
2358 kJ

561 kcal

44 g 14 g 27 g

 halušky

 

halušky na zdravý spôsob

 

karfiolové halušky

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie fantastické recepty nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne. Nechýba ti nejaká do zbierky?

fitshaker knihy

 

Pozri aj tieto recepty:

Plnené zapekané palacinky

Zeleninová quinoa panvička

Kuracie soté s cícerom a zeleninou

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 28/01/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaOstatné   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre