Doba prípravy: 15 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 1 väčší pór
- hrsť zeleného šalátu
- 50 g parmezánu
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 3 lyžice bieleho jogurtu (napr. gréckeho)
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme hrsť zeleného šalátu.
3. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme k šalátu.
4. Dochutíme soľou a čiernym korením.
5. Pridáme biely jogurt a všetko spolu dobre premiešame.
Tip: Šalát môžeme podávať k opekanému mäsu ako prílohu, prípadne doňho môžeme pridať vajíčko a konzumovať ho na večeru.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1027 kJ 244 kcal | 10 g | 25 g | 13 g | 4 g |
Tipy na zdravé prílohy nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Máš rada zaujímavé prílohy? Vyskúšaj potom aj:
Hrachové placky - chutia úžasne s paradajkovou omáčkou
Paradajkový kuskus - super príloha k mäsku či rybe
Cuketovo-paradajková príloha: podávaj s pečenou rybou
Karfiolová kaša s kokosovým mliekom
Paradajkový šalát: super chutí aj ako desiata s vajíčkom na tvrdo
Cviklový šalát: môžeš servírovať ako prílohu či samostatne na večeru
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.