Príloha k mäsu či rybe, na ktorú ti stačí IBA 10 minút: Paradajkový kuskus

Kuskus je skvelá potravina, ktorá je nielen výživná, ale je pripravená veľmi rýchlo. Dnes si z neho pripravíme prílohu, ktorá patrí medzi moje najobľúbenejšie, pretože kombinácia jednotlivých chutí je dokonalá a príprava zaberie len pár minút. Hodí sa k mäsu či rybe. Je však taká chutná, že sa nebudem čudovať, ak ju budeš vyjedať aj samotnú.

 

Doba prípravy: 10 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 1 šálku bio alebo celozrného kuskusu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g cherry paradajok
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 lyžičku sušenej bazalky

Ako budeme postupovať?

1. Pripravíme si kuskus podľa návodu na obale. Ja to robím tak, že šálku kuskusu zalejem 1,5 šálkou vriacej vody a pod pokrievkou nechám asi 5 minút.

2. Medzitým dáme na panvicu rozpáliť olej a nakrájame cesnak na malé kúsky.

3. Cesnak opečieme na menšom plameni do zlatista a pridáme nakrájané cherry paradajky.

4. Posypeme soľou a bazalkou a necháme také 3 minúty zmäknúť za občasného miešania.

5. Hotový kuskus pridáme do paradajkovej zmesi, chute a vône sa krásne prepoja.

 

Tip: K paradajkám môžeme pridať aj trochu suchého bieleho vína, paradajky potom necháme na panvici trochu dlhšie, kým sa alkohol odparí.

kuskus

 

cous-cous

 

príloha k mäsu

Už si len nájdi recept na rybu, mäsko či nejakú zeleninku, ktorú si ku kuskusu urobíš a máš plán na parádny obed či večeru. Nech ti chutí! :-)

 

Recepty na zaujímavé prílohy nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:

zdrave recepty z fitka do kuchyne special 2

 

K tejto prílohe môžeš pripraviť napríklad:

Marinovaného tuniaka

Bylinkového lososa

Plnené kuracie prsia

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 22/01/2018 a zaradený do kategórie: OstatnéReceptyVegetariánske   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre