Príloha k mäsu či rybe, na ktorú ti stačí IBA 10 minút: Paradajkový kuskus
Kuskus je skvelá potravina, ktorá je nielen výživná, ale je pripravená veľmi rýchlo. Dnes si z neho pripravíme prílohu, ktorá patrí medzi moje najobľúbenejšie, pretože kombinácia jednotlivých chutí je dokonalá a príprava zaberie len pár minút. Hodí sa k mäsu či rybe. Je však taká chutná, že sa nebudem čudovať, ak ju budeš vyjedať aj samotnú.
Doba prípravy: 10 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 1 šálku bio alebo celozrného kuskusu
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g cherry paradajok
- morskú/himalájsku soľ
- 1 lyžičku sušenej bazalky
Ako budeme postupovať?
1. Pripravíme si kuskus podľa návodu na obale. Ja to robím tak, že šálku kuskusu zalejem 1,5 šálkou vriacej vody a pod pokrievkou nechám asi 5 minút.
2. Medzitým dáme na panvicu rozpáliť olej a nakrájame cesnak na malé kúsky.
3. Cesnak opečieme na menšom plameni do zlatista a pridáme nakrájané cherry paradajky.
4. Posypeme soľou a bazalkou a necháme také 3 minúty zmäknúť za občasného miešania.
5. Hotový kuskus pridáme do paradajkovej zmesi, chute a vône sa krásne prepoja.
Tip: K paradajkám môžeme pridať aj trochu suchého bieleho vína, paradajky potom necháme na panvici trochu dlhšie, kým sa alkohol odparí.
Už si len nájdi recept na rybu, mäsko či nejakú zeleninku, ktorú si ku kuskusu urobíš a máš plán na parádny obed či večeru. Nech ti chutí! :-)
Recepty na zaujímavé prílohy nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
K tejto prílohe môžeš pripraviť napríklad:
- Jablkovo-banánové zdravé lievance s kakaom: bez lepku, laktózy a aj pre deti od 2 rokov - 18. januára 2021
- Pšenová kaša s makom a hruškami, ktorá chuťou pripomína štrúdľu od babičky - 4. januára 2021
- Nealko jablkový punč, ktorý príjemne zohreje aj cez sviatky - 30. decembra 2020
Článok bol pridaný dňa 22/01/2018 a zaradený do kategórie: OstatnéReceptyRýchle obedy či večere do 20 minútVegetariánske | Autor: Viktória Janov