Paradajkový šalát s vajíčkom: tip na zdravú desiatu či olovrant

Čas paradajok pomaly prichádza. Je množstvo nápadov ako ich môžeme pripraviť. Ja som zvolila takýto ľahký paradajkový šalát s čerstvými bylinkami, ktorý sa hodí napr. ako predjedlo, alebo povedzme desiata či ľahký olovrant.

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 500 g mäsových paradajok (odporúčam odrodu býčie srdcia, sú veľké a mäsité)
  • 1 šalotku
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • hrsť pažítky
  • čerstvú bazalku
  • tymian
  • 2 lyžičky octu
  • 2 lyžičky bio worchesterovej omáčky
  • 2 varené vajíčka
  • domáci chlieb na opečenie, alebo bruschetu
  • balzamiko

Ako budeme postupovať?

1. Paradajky umyjeme, prekrojíme na vrchu a vytlačíme z nich šťavu a zrniečka. Môžeme si pomôcť aj lyžicou.

2. Nakrájame ich úplne na drobno a pridáme na jemno nakrájanú šalotku.

3. Premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením, nasekanými bylinkami, octom a worchesterom.

4. Ešte raz všetko spolu dobre premiešame a naservírujeme na tanier spolu s uvareným vajíčkom a opečeným chlebom.

5. Nakoniec pokvapkáme balzamikom.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (s opečeným chlebom – cca 50 g):

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1137 kJ

270 kcal

7 g 38 g 13 g 8 g

paradajkový šalát

 

olovrant

 

zdrave fitness recepty

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Viac fantastických receptov aj od Julky nájdeš v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:

fitness recepty kniha

 

Na desiatu či olovrant odporúčame napr. aj:

Recept na šošovicovú nátierku s cottage cheese

Tuniaková nátierka s cottage cheese ideálna k domácemu pečivu alebo ako dip k čerstvej zelenine

Jednoduchý domáci pribináčik: tip na desiatu na horúce letné dni

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 14/06/2019 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéDesiataOstatnéReceptyŠalátyVegetariánske   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre