Je čas, keď všetko dozrieva, keď sú chute najvýraznejšie a najkvalitnejšie. Keď sa už nabažíš čerstvého ovocia a niečo sa ti zvýši, mám pre teba tip na osviežujúci malinový jogurt s ešte osviežujúcejšou malinovou želatínou. Malinový jogurt s kúskami horkej čokolády a lahodným malinovým želé sa skvelo hodí k týmto letným teplým dňom. Môžeš ho vychutnať na raňajky či ako dezert.
Čas prípravy
- 10 minútpríprava
- cez nocchladenie
Ako na to?
1
Jogurt je najlepšie robiť večer, aby ste si ho ráno už len vybrali z chladničky a vychutnali.
2
Pripravíme si želatínu podľa postupu, t. j. do vriacej vody si dáme želatínu a rozmiešame. Dáme stranou.
3
V hrnci si uvaríme maliny v 120 ml vody a potom ich rozmixujeme na pyré. Potom k nemu pridáme 150 ml želatíny. Premiešame.
4
Pripravíme si jogurt. Pridáme doň med, nasekanú horkú čokoládu a 1 pohár želatínového pyré, ak chcete intenzívnejšiu chuť, pokojne aj viac (áno, také teplé, aké je, bude sa to cez noc chladiť).
5
Potom si jogurt naservírujeme do pohárov a zalejeme želatínou. Necháme cez noc stuhnúť.
Tip: Neboj sa, želatína pekne stuhne. Nebude však taká tvrdá, ale krehká a jemná.
Nech ti chutí :-)!
Podobné chutné inšpirácie, ale aj recepty na raňajky, polievky, hlavné jedlá a iné nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz