Doba prípravy: cca 35-40 minút
Čo budeme potrebovať na 4-6 porcií?
- 210 g špaldovej celozrnnej hladkej múky (ak robíme pre deti urobíme v pomere 1:1 s hladkou špaldovou múkou)
- 45 g kvalitného masla
- morskú/himalájsku soľ
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 2 lyžice domáceho medu
- 4 lyžice vody
- 200 g ricotty
- 1 šálku malín
- 1 vanilkový cukor s Bourbon vanilkou
Ako budeme postupovať?
2. Vypracované cesto dáme na chvíľu do chladničky, potom ho vyberieme a rozvaľkáme na papieri na pečenie. Ide to trošku ťažšie, ale čím tenšie cesto urobíme, tým lepšie.
3. Vyvaľkané cesto potrieme ricottou, posypeme malinami a vanilkovým cukrom (alebo pokvapkáme medom).
4. Okraje, ktoré prehneme, nenatierame. Cesto preložíme spolu s papierom na plech a vložíme do rúry.
5. Pečieme na 180°C asi 15-20 minút. Je potrebné koláč sledovať, aby neprihorel.
TIP č.1: V závislosti od toho, ako mlsný jazýček máš ty a tvoji hostia, nakrájaj galetku na 4 väčšie alebo 6 menších porcií.
TIP č.2: Maliny v recepte môžeš vymeniť za čučoriedky, černice či iné bobuľové ovocie.
Ďalšie sladké recepty aj s letným ovocím nájdeš v našej novej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Maliny nájdeš aj v týchto receptoch:
Quinoa kaša s malinami na raňajky
RAW muffiny s drobným ovocím
Lahodné smoothie pre tvoju pleť
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).