Čas prípravy: 10 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 300 ml rastlinného mlieka (ja som použila ovsené)
- 100 g bio instantnej polenty
- 150 g čerstvých alebo mrazených malín + na ozdobu
- 1 lyžicu strúhaného kokosu
- 1 lyžicu agáve (príp. domáceho medu)
- kokosové lupienky na ozdobu (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
2. Vrátime na sporák a za občasného miešania varíme, kým kaša nezačne hustnúť, cca 6-7 minút.
3. Potom pomaly primiešame maliny a varíme ešte dve až tri minúty.
4. Pridáme aj strúhaný kokos a kašu odstavíme, podľa chuti ju môžeme dosladiť medom či agáve sirupom.
5. Ozdobíme malinami, kokosovými lupienkami a podávame.
Tip: Skúsiť môžeme aj iné ovocie, ktoré sa ľahko rozvarí, napríklad čučoriedky či černice :-).
Ak si aj ty rada pochutnáš na takýchto kašiach, pozri aj ďalšie inšpirácie v našich knihách:
S malinami môžeš pripraviť aj:
Vynikajúci ricottový cheesecake s malinami: tip na koláč na nedeľu
Tip na jednoduchý rýchly dezert nielen na Valentína: čokoládové suflé s horúcimi malinami
Tip na veľkonočné pečenie: malinová roláda s nízkym obsahom kalórií a bohatá na bielkoviny
Osviežujúca malinová torta aj pre bezlepkáčov!
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov