Základom týchto chutných muffinov je domáci vegánsky cmar, ktorý si jednoducho pripravíte zmiešaním rastlinného mlieka a jablčného octu. Vláčnosť im dodáva mrkva a chrumkavosť kúsky vlašských orechov.
Ako na to?
1
Najprv si spravíme cmar z rastlinného mlieka. Do misky nalejeme mlieko, ktoré zmiešame s 2 lyžicami octu. Necháme asi 10 minút postáť, aby sa nám mlieko jemne zrazilo.
2
Mrkvu ošúpeme a najemno nastrúhame. Orechy posekáme na menšie kúsky.
3
Do misy s mliekom pridáme mrkvu, cukor, med, olej, múku zmiešanú so sódou bikarbónou a kypriacim práškom, škoricu a soľ. Vymiešame ručne hladké hustejšie cesto. Nakoniec primiešame posekané orechy.
4
Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami. Do ¾ ich naplníme cestom.
5
Muffiny dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ˚C na horný dolný ohrev na 25 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
178 kcal
746 kJ
T:
6 g
B:
5 g
S:
25 g
V:
2 g
Prajem dobrú chuť 😊!
Ak ešte nemáš svoj diár na rok 2023 my ti jeden ponúkame, je to Fitness diár 2023. Nájdeš v ňom množstvo inšpirácie, motivácie ale hlavne ti bude skvelým pomocníkom a radcom na tvojej ceste za krajším a zdravším JA.
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.