Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Medovo-čučoriedkové muffiny s kúskami čokolády

35 min
12 porcií
muffiny s kúskami čokolády

Potrebujeme: 

  • ½ šálky olivového alebo kokosového oleja
  • 2 šálky (250 ml) polohrubej špaldovej múky
  • ⅓ hrnčeka trstinového cukru
  • 1 lyžicu prášku do pečiva bez fosfátov
  • morskú/himalájsku soľ
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 1 šálku gréckeho jogurtu
  • ½ šálky mlieka (ja som pridala ovsené, pridajte mlieko, ktoré preferujete)
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 2 vajíčka
  • ¼ šálky domáceho medu
  • 2 šálky čučoriedok
  • 2 šálky na kocky nakrájanej horkej čokolády (alebo podľa vlastnej chuti)
muffiny s kúskami čokolády

Zdravé muffiny z gréckeho jogurtu, medu a čučoriedok sú také mäkučké, nadýchané a jemne sladké! A pripravíš ich veľmi rýchlo. Vždy sa mi zdá, že muffiny chutia najlepšie v prvý deň – obzvlášť priamo z rúry –, ale tieto vydržia čerstvé až 3 dni, ak ich skladuješ vo vzduchotesnej nádobe. Upeč si ich na rýchle raňajky, zábavné občerstvenie alebo chutný snack so sebou na cesty.

Ako na to?

1

Predhrejeme rúru na 200 °C.

2

Formu na muffiny vymastíme olejom (papiere nepoužívam, muffiny sa pekne oddelia).

3

Vo veľkej mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a škoricu; odložíme bokom.

4

V strednej miske zmiešame olej, jogurt, mlieko, vanilku, vajíčka a med.

5

Vlhkú zmes jemne vmiešame do múčnej zmesi a miešame, kým sa nespoja. Potom pridáme čučoriedky a nakrájanú čokoládu. Opäť všetko jemne premiešame.

6

Cesto rovnomerne rozdelíme do pripravenej formy na muffiny, vložíme formu do rúry a pečieme 15 až 18 minút alebo kým nie sú muffiny pekne zlaté a zvnútra upečené.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

340 kcal

1428 kJ

T:

17 g

B:

7 g

S:

42 g

V:

7 g

cucoriedkove muffiny zo spaldovej muky
cucoriedkove muffiny recept
muffiny čučoriedkové

Nech ti chutia :-)!

Namiesto čokolády môžeš vyskúšať pridať do muffiniek trošku Fitnutky:

zdravá nutela
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.