Zdravé muffiny z gréckeho jogurtu, medu a čučoriedok sú také mäkučké, nadýchané a jemne sladké! A pripravíš ich veľmi rýchlo. Vždy sa mi zdá, že muffiny chutia najlepšie v prvý deň – obzvlášť priamo z rúry –, ale tieto vydržia čerstvé až 3 dni, ak ich skladuješ vo vzduchotesnej nádobe. Upeč si ich na rýchle raňajky, zábavné občerstvenie alebo chutný snack so sebou na cesty.
Ako na to?
1
Predhrejeme rúru na 200 °C.
2
Formu na muffiny vymastíme olejom (papiere nepoužívam, muffiny sa pekne oddelia).
3
Vo veľkej mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a škoricu; odložíme bokom.
4
V strednej miske zmiešame olej, jogurt, mlieko, vanilku, vajíčka a med.
5
Vlhkú zmes jemne vmiešame do múčnej zmesi a miešame, kým sa nespoja. Potom pridáme čučoriedky a nakrájanú čokoládu. Opäť všetko jemne premiešame.
6
Cesto rovnomerne rozdelíme do pripravenej formy na muffiny, vložíme formu do rúry a pečieme 15 až 18 minút alebo kým nie sú muffiny pekne zlaté a zvnútra upečené.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
340 kcal
1428 kJ
T:
17 g
B:
7 g
S:
42 g
V:
7 g
Nech ti chutia :-)!
Namiesto čokolády môžeš vyskúšať pridať do muffiniek trošku Fitnutky:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz