Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Mandľové muffiny s jablkami

60 min
12 ks
mandľové mafiny

Potrebujeme: 

  • 2 šálky najemno pomletých mandlí
  • 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 3 veľké vajíčka
  • ½ šálky domáceho medu
  • 3 lyžice kokosového oleja rozpusteného a vychladeného
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 1 stredne veľké jablko nakrájané na tenké plátky
mandľové mafiny

Tieto muffiny s mletými mandľami sú lahodnou pochúťkou na cesty, na popoludňajšie občerstvenie alebo na rodinné stretnutia. Vyrobené sú z mandľovej múky, osladené jablkami a medom. Sú bez lepku, takže si ich môžu spokojne vychutnať takmer všetci. Vyžadujú iba 12 ingrediencií, z ktorých mnohé už pravdepodobne máš vo svojej špajze. Keďže je ich príprava jednoduchá, môžeš si ich pripraviť vopred, aby si si na nich mohla pochutnať počas celého týždňa alebo dať si ako spontánnu maškrtu cez víkend!

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 170 ˚C. Formu na muffiny si vyložíme papiermi.

2

Zmiešame mleté mandle, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a mletú škoricu v miske. Premiešame.

3

V samostatnej miske vyšľaháme vajcia izbovej teploty, med, kokosový olej a vanilkový extrakt.

4

Nalejeme mokré ingrediencie do suchých a miešame, kým sa úplne nespoja.

5

Vložíme nakrájané jablká.

6

Cesto rovnomerne rozdelíme do formy na muffiny.

7

Muffiny môžeme ozdobiť 3 plátkami jabĺk (ako som to urobila na obrázkoch) a posypať ich vlašskými orechmi (ja som ich nemala).

8

Pečieme v rúre 35 minút alebo kým vrch muffinov nezíska zlatistú farbu.

9

Pred podávaním necháme 30 minút vychladnúť.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

243 kcal

1023 kJ

T:

16 g

B:

8 g

S:

11 g

V:

3 g

muffiny s jablkami

Nech ti chutí :-)!

Pre viac takýchto chutných zdravých receptov nahliadni aj do našich kníh:

zdravá strava pre ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.