Zdravý a jednoduchý recept na jahodovo-banánové muffiny! Sú dokonale vlhké, nadýchané a vyrobené z čerstvých jahôd, ktoré sú práve na vrchole sezóny. Chutné, ovocné, šťavnaté, super sladké a plné chuti, pripravené len z niekoľkých prísad zo špajzy. Perfektné zdravé raňajky, desiata alebo rýchly dezert. .
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 190 ˚C a formu na muffiny si vymažeme olejom.
2
V malej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a soľ.
3
Do veľkej misky pridáme banány, vajíčka, roztopený a vychladený kokosový olej, med, jogurt, vanilku a všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
4
Do vlhkej zmesi pridáme zmes múky, potom ovsené vločky.
5
Pridáme horkú čokoládu nakrájanú na malé kocky, jahody a len párkrát premiešame.
6
Cesto naberieme lyžicou a ukladáme do formy na muffiny. Takto pripravené ich môžeme posypať nakrájanými jahodami.
7
Pečieme 18-20 minút alebo kým špáradlo nevyjde čisté.
Výživové hodnoty na 1 ks:
174 kcal
732 kJ
T:
8 g
B:
3 g
S:
22 g
V:
1 g
Príjemné maškrtenie!
Výbornou voľbou na doplnenie dezertov či koláčov ale aj raňajkovej kaše či pudingu môže byť aj naša Fitnutka, ktorú nájdeš v 3 príchutiach na našom e-shope.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz