Čas prípravy: 35 minút
Čo budeme potrebovať na 4 valčeky (cca 32 ks)?
- 230 g karfiolu
- 1 lyžičku ghee masla (pre vegan verziu nahraď napr. kokosovým olejom)
- morskú/himalájsku soľ
- 2 lyžičky ryžového octu
- 1 avokádo
- ½ šalátovej uhorky
- 4 nory riasy
- sójovú omáčku (napr. Tamari)
Ako budeme postupovať?
2. Na troške masla opekáme karfiolovú ryžu asi 4 minúty. Potom ju osolíme a necháme vychladnúť.
3. Do vychladnutej ryže pridáme ryžový ocot.
4. Avokádo a uhorku nakrájame na pásiky.
5. Na podložku na robenie sushi pripravíme nory riasu. Ak nemáš podložku, skvelá voľba je alobal.
6. Na polovicu riasy dáme ryžu a do jej stredu umiestnime avokádo a uhorku.
7. Okraje riasy namočíme, aby sa k sebe pri rolovaní prilepili. Riasu následne opatrne zrolujeme a zatlačíme, aby sa nerozpadala.
8. Hotové sushi nakrájame a podávame so sójovou omáčkou.
Množstvo skvelých receptov nájdeš aj v našich knihách:
S karfiolom môžeš pripraviť aj tieto pochúťky:
Pečená mrkvovo-karfiolová polievka s kokosovým mliekom
Karfiolové rizoto s morčacím mäsom: tip na rýchly obed či večeru do 30 minút
Tip na rýchly obed bez mäsa do 30 minút: karfiolové kari s tofu
Zapekaný karfiol s chrumkavou krustou: zdravý obed pre celiatikov aj vegetariánov
Pečený sladko-pikantný karfiol: tip na zdravý ľahký obed či večeru nielen pre vegetariánov
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!