Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pečený sladko-pikantný karfiol: tip na zdravý ľahký obed či večeru nielen pre vegetariánov

35 min
2 porcie
pečený karfiol

Potrebujeme: 

  • 1 karfiol
  • 10 lyžíc olivového oleja
  • 2 lyžice vody
  • 2 lyžice medu (ak bude stuhnutý, treba roztopiť)
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžičku sušeného cesnaku
  • 2 lyžice sušenej pažítky
  • mleté čili (množstvo podľa vlastnej chuti)
  • cca 20 g parmezánu na posypanie
pečený karfiol

Každý nový recept je malým prekvapením, keďže na začiatku nikdy nevieme, ako to nakoniec dopadne. Tušila som, že táto kombinácia bude chutná. Čo som však nečakala bolo to, že chutila aj môjmu vyberavému bratovi. Karfiolu sa z diaľky vyhýba, no teraz si pýtal ešte dupľu. :-) Recept je jednoduchý, pripravíš ho rýchlo a sladko-pikantná marináda a jemná chuť karfiolu sa postará o exotický zážitok.

Ako na to?

1

Zapneme rúru na 200°C.

2

Plech vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom.

3

Karfiol rozdelíme na malé ružičky.

4

V miske zmiešame olivový olej, vodu, med, korenie. Všetko poriadne zamiešame.

5

Do misky vložíme karfiol a miešame tak, aby bol každý karfiol obalený v omáčke.

6

Karfiol poukladáme na plech a pečieme 25 až 30 minút.

7

Nakoniec môžeme upečený karfiol posypať nastrúhaným parmezánom.

8

Podávame so šalátom a ryžou.

TIP: Namiesto ryže môžeš servírovať napríklad aj s pečenými batatmi. Nezabudni však na zeleninový šalát, veľmi sa ku karfiolu hodí.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

507 kcal

2133 kJ

T:

38 g

B:

9 g

S:

31 g

V:

5 g

karfiol
karfiol recepty
recepty z karfiolu

Prajem ti dobrú chuť!

Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:

zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.