Karfiolové rizoto s morčacím mäsom: tip na rýchly obed či večeru do 30 minút

Klasické slovenské rizoto poznáme všetci. Mám rada alternatívy, preto som namiesto ryže použila karfiol, ktorý ryžu dokonale zastúpil. Kvalitné morčacie mäso dodalo jedlu výbornú chuť. Vždy sa snažím kupovať čo najkvalitnejšie mäso zo slovenských a dopátrateľných zdrojov. Vtedy viem, že mäso obsahuje len to, čo má obsahovať, bez rôznych prídavných látok, hormónov a antibiotík. Recept vrelo odporúčam. ;-)

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 200 g morčacieho mäsa
  • 1 cibuľu
  • 3 lyžice repkového oleja (napr. Flaviol)
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • 4 ks mrkvy
  • 100 g hrášku (môže byť aj mrazený)
  • 100 ml vody
  • morskú/himalájsku soľ
  • 400 g karfiolu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • syr Grana padano na posypanie (cca 10 g)

Ako budeme postupovať?

1. Mäso nakrájame na malé kocky.

2. Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme ju na zohriatom oleji.

3. Pridáme mäso a prudko ho opečieme.

4. Mäso posypeme červenou paprikou a premiešame.

5. Mrkvu nakrájame na kocky a spolu s hráškom pridáme k mäsu.

6. Podlejeme vodou, dochutíme soľou a dusíme cca 20 minút.

7. Kým sa mäso dusí, karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do mixéra, kde ho rozmixujeme na veľkosť ryže.

8. Takto pripravený karfiol pridáme k mäsu spolu s pretlačeným cesnakom a dusíme ešte 5 minút.

9. Nakoniec jemne premiešame a servírujeme. Dozdobíme strúhaným syrom.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 400 g):

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1682 kJ

400 kcal

 19 g  22 g  34 g  15 g

karfiolové rizoto

 

rizoto s morčacím mäsom

 

rizoto

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Vynikajúce recepty na obedy a večere nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:

recepty

 

Vyskúšaj aj tieto recepty:

Zapečené morčacie prsia s mozarrellou a grilovanou zeleninou

Krémové cviklové rizoto s kuracím mäsom: tip na výživný obed aj pre deti od 1,5 roka

Rukolový šalát s quinoou, pomarančom, feta syrom a cviklou

Avokádové placky: večera hotová do pol hodiny

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 31/01/2019 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 roka   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre