Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na rýchly obed bez mäsa do 30 minút: karfiolové kari s tofu

karfiolové kari
Aký je tvoj obľúbený karfiolový recept? Pochutnáš si na polievke, pripravuješ si z neho ryžu alebo napríklad karfiolovú kašu ako prílohu? A skúšala si už také karfiolové kari? Recept je jednoduchý a hotový do pol hodinky. Jednoducho zdravý rýchly obed bez mäsa. Zohreje a vyštípe bacily, ideálny do sychravého počasia. Mňam!

Doba prípravy: 30 minút 

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?


  • 1 lyžicu olivového oleja 

  • 1 cibuľu 

  • 2 strúčiky cesnaku 

  • 1 cm zázvoru 

  • 1 lyžičku kari korenia

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie 

  • mletú rascu 

  • mletú červenú papriku

  • mleté čili (voliteľné) 

  • 1 karfiol 

  • 1 balíček bio tofu natural 

  • 1 lyžičku sójovej omáčky (voliteľné)

  • 1 lyžičku vínneho octu (voliteľné)

  • 2 lyžice paradajkového pretlaku (alebo paradajkovej pasty)

  • 125 ml kokosového mlieka 

  • 200 g cestovín (príp. inej prílohy - ryža, kuskus, quinoa..) 


Ako budeme postupovať?

1. Na oleji opražíme nasekanú cibuľu, cesnak a zázvor.
2. Pridáme všetky koreniny a zamiešame.
3. Potom pridáme nakrájaný karfiol, tofu a chvíľu opražíme.
4. Pridáme sójovú omáčku, vínny ocot, paradajkový pretlak alebo pastu a nakoniec zalejeme kokosovým mliekom.
5. Varíme dozmäknutia.
6. Podáme s uvarenými cestovinami, ryžovou alebo inou prílohou. 

Výživové hodnoty na 1 porciu (s cestovinami):

300 kcal

1263 kJ

T:

11 g

B:

12 g

S:

36 g

V:

7 g

Karfiolové kari
 
Rýchly obed bez mäsa
Prajem ti dobrú chuť! 
 
Vieš, že množstvo zdravých receptov nájdeš aj v knižnej podobe? Doteraz sme vydali 7 kuchárok. Poznáš ich?
rýchly obed recept
 
Chceš vyskúšať aj ďalšie recepty z karfiolu? Inšpiruj sa napríklad týmito návrhmi:
Kari karfiolová polievka a karfiolové krokety
Karfiolové rizoto s morčacím mäsom - stačí ti 30 minút
Pečený sladko-pikantný karfiol: rýchla večera
Fotka autora
Alžbeta Jánošíková
Redaktorka vo Fitshaker

Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.