Receptov na cuketový chlebík je mnoho. Každý si určite nájde ten svoj obľúbený a ja verím, že tento s orechmi kešu vám doma bude chutiť. Je veľmi vláčny a chutný, ideálny na raňajky napríklad aj s domácim džemom či na desiatu, prípadne ku kávičke.
Ako na to?
1
Zmiešame škoricu, muškátový oriešok, hladkú špaldovú múku, kypriaci prášok, trstinový cukor a pomleté orechy kešu.
2
Cuketu ošúpeme, nastrúhame a primiešame k sypkej zmesi, do ktorej prilejeme aj rastlinné mlieko a kokosový olej.
3
Vymiešame si cesto, ktoré nie je príliš riedke.
4
Nalejeme ho na vymastený plech či chlebíkovú formu a pečieme na 180 ˚C cca 35-40 minút. Záleží, či chlebík pečieme vo vyššej forme alebo v nižšom plechu, treba si ho skontrolovať špáradlom.
Prajem dobrú chuť :-)!
Okrem džemu sa na natretie tohto chutného chlebíka hodí aj bio lieskovo-orieškový krém Fitnutka:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov