Rýchle a jednoduché raňajky alebo na cesty do auta. Hodím do mixéra, pomixujem a šup do rúry.
Čas prípravy
- 10 minútpríprava
- 20 minútpečenie
Ako na to?
1
Očistíme si mrkvu, cuketu nie je treba, len ju dobre umyjeme.
2
V mixéri rozmixujeme cuketu s mrkvou, môžeme ju aj nastrúhať.
3
Precedíme cez sitko, aby nebol potom koláč moc mokrý.
4
K mrkve a cukete pridáme štipku soli, ak solíte, ovsené vločky a vajíčko.
5
Všetko dobre premiešame a vložíme do silikónovej formy. Ja som použila formu na „banánový chlieb“, pozri sa na fotky. Ide to aj v malých formách na tyčinky, ale ak ich nemáš, použiť môžeš hocijakú, aj sklenenú.
6
Vložíme do rúry a pečieme na 180 ˚C zhruba 20 minút.
Tipy: Keďže my doma nesolíme, na výraznejšiu chuť namiesto soli používame do tohto slaného koláča sušenú zeleninu, ktorá vyzerá ako vegeta, ale nie je to vegeta.
Vajíčko nemusíme dať, ak použijeme trochu múky, aby držal koláč pokope.
Môžeme pridať syr alebo ho ním posypať.
Môžeme servírovať nakrájané na kocky alebo ako my na obdĺžniky (ako na fotke) a pridať zeleninový šalát, paradajky, uhorky... to, čo máte radi 😊.
My si koláč krájame do tvaru tyčiniek, aby sme ich mohli jesť aj v aute na cestách. Teplé i studené to chutí fajne.
Verím, že bude chutiť aj vám doma ;-).
Skvelé recepty nájdeš aj v našich fitness knihách:
Som dvojmama, ktorá sa hrabe v zloženiach produktov, čo nakupuje. Mám rada čerstvú a zdravú stravu. Nepáči sa mi, keď je v každom jedle pridaný cukor. Od rohlíku po detské pyré. Až sa mi hlava točila z čítania etikiet. Našťastie som si našla recepty a upravila ich pre seba tak, aby som nahradila väčšinu sladkostí z obchodov. Doma varím a pečiem bez pridaného cukru a moje deti cukor nepoznali do svojich skoro 3 rokov. Starší ho spoznal v škôlke. A som rada, pretože viem, že ho vediem k rovnováhe v strave.