Vynikajúca a ľahká polievka pripravená z čerstvej cukety a paradajok. Pripravuje sa jednoducho, je chutná, krémová a sýta. Pochutnajú si na nej dospelí aj deti.
Ako na to?
1
V hrnci si na olivovom oleji opečieme dozlata cibuľku nakrájanú na kocky.
2
Pridáme nakrájané paradajky a restujeme 5 minút. Potom pridáme cuketu nakrájanú na kocky a tiež restujeme 5 minút.
3
Zmes zalejeme pretlakom, vývarom, pridáme bazalku, osolíme a varíme, kým nie je cuketa mäkká.
4
Keď je cuketa uvarená, polievku rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme parmezán a ešte 5 minút povaríme.
5
Podávame čistú alebo s nastrúhaným syrom, opečeným chlebom, krutónmi, semiačkami.
Dobrú chuť :-)!
Aj v našich kuchárskych knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III nájdeš kapitolu s receptami na polievky:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz