Milujem obdobie cukiet. Hlavne vtedy, keď ich mám plnú záhradu. Zelenina, ktorá sa môže pripraviť na akýkoľvek spôsob. Dôležité je, aby sme ju vždy dostatočne zbavili vody. A potom je varenie jedna radosť. Surová či varená, vždy veľmi chutná. Taká je cuketa.
Ako na to?
1
Cuketu umyjeme a nastrúhame na strúhadle na plátky široké cca 3 mm.
2
Uložíme na utierku, osolíme a necháme cuketu vypotiť.
3
Druhou utierkou cuketu zbavíme vody.
4
Zapekaciu misu potrieme olivovým olejom a vysypeme špaldovou strúhankou.
5
Plátky cukety uložíme na dno nádoby, posypeme nastrúhaným syrom a čiernym korením.
6
Opäť položíme plátky cukety a takto vrstvy opakujeme, pokiaľ máme cuketu a syr.
7
Poslednú vrstvu posypeme syrom. V miske rozmiešame kyslú smotanu spolu s mliekom a roztlačeným cesnakom.
8
Zmesou zalejeme všetky vrstvy cukety.
9
Nakoniec na vrch položíme plátky masla.
10
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C s ventilátorom a zapekáme cca 30 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
456 kcal
1915 kJ
T:
39 g
B:
14 g
S:
10 g
V:
2 g
Dobrú chuť :-)!
Množstvo skvelých výživných receptov na raňajky, obed aj večeru aj keď chudneš a pravidelne cvičíš ti prinášame v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.