Ricottovo-chrenová nátierka s tuniakom: tip na raňajky nielen na veľkonočné sviatky

Mnoho rodín má vo zvyku cez Veľkú noc servírovať na raňajky strúhaný chren. A čo takto skúsiť ho použiť trošku ináč? Táto lahodná ricottovo-chrenová nátierka s tuniakom môže tiež získať svoje miesto na sviatočnom stole. Prípadne si ju priprav hocikedy inokedy cez rok, pretože chren má silná antibakteriálne, antibiotické, antivírusové a protirakovinové účinky. Posilňuje našu imunitu, zlepšuje stav pečene a upravuje trávenie. Je bohatý na draslík, vápnik, fosfor, zinok či meď. Množstvo dôvodov na to, aby si chren našiel miesto aj v tvojej kuchyni, nemyslíš? ;-)

Doba prípravy: 15 min

Čo budeme potrebovať na 10-12 porcií?

  • 1 ks jarnej cibuľky
  • 200 g ricotty
  • 10 g nastrúhaného chrenu (príp. viac pre pikantnejšiu chuť)
  • 125 g tuniaka v konzerve
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • trochu čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu (príp. iné čerstvé bylinky)

Ako budeme postupovať?

1. Jarnú cibuľku nasekáme na drobno.

2. Ricottu, chren a tuniaka spolu poriadne zmiešame, pridáme cibuľku a ochutíme soľou a čiernym korením.

3. Nátierku môžeme natrieť na cereálnu bagetku alebo kváskový chlebík.

4. Nezabudneme ozdobiť petržlenovou vňaťou.

chrenová nátierka

Prajem kopec zdravia a dobrú chuť! :-)

 

Skvelé nátierky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:

kucharska kniha z fitka do kuchyne special

 

Aj toto sú ďalšie inšpirácie, čo môžeš nachystať na Veľkú noc, alebo len tak niekedy cez rok:

Nátierka z kozieho syra s medvedím cesnakom

Bulgurový šalát s brusnicami, kozím syrom a zelenou fazuľkou

Syrovo-mrkvová roláda s medvedím cesnakom – skvelé na pohostenie pre návštevy

Štrúdľa s tvarohom a rukolou: koláč, ktorý sa dá ľahko pripraviť aj na sladko

Fitness krtkova torta: obľúbený koláč v zdravom šate

Veronika Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Ako maskérka v divadle sa stretávam s mnohými vecami, ktoré obsahujú veľa chémie. Preto sa snažím o presadenie prírodnej kozmetiky a zdravého jedla aspoň v osobnom živote. Hľadanie a vytváranie nových veci pre telo a pleť z ingrediencií, ktoré nám ponúka sama príroda je moje veľké hobby. Verím, že jedného dňa si ľudia opäť všimnú, že kvalitné a zdravé prípravky na telo, tvár či vlasy sa dajú pripraviť aj doma bez zruinovania peňaženky.
Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 09/04/2019 a zaradený do kategórie: DesiataJedlá z rýbNátierkyPotréningovéRaňajkyReceptyVeľkonočné   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre