Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Ricottovo-chrenová nátierka s tuniakom: tip na raňajky nielen na veľkonočné sviatky

15 min
10 porcií
nátierka na raňajky

Potrebujeme: 

  • 1 ks jarnej cibuľky
  • 200 g ricotty
  • 10 g nastrúhaného chrenu (príp. viac pre pikantnejšiu chuť)
  • 125 g tuniaka v konzerve
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • trochu čerstvej petržlenovej vňate na ozdobu (príp. iné čerstvé bylinky)
nátierka na raňajky

Mnoho rodín má vo zvyku cez Veľkú noc servírovať na raňajky strúhaný chren. A čo takto skúsiť ho použiť trošku ináč? Táto lahodná ricottovo-chrenová nátierka s tuniakom môže tiež získať svoje miesto na sviatočnom stole. Prípadne si ju priprav hocikedy inokedy cez rok, pretože chren má silná antibakteriálne, antibiotické, antivírusové a protirakovinové účinky. Posilňuje našu imunitu, zlepšuje stav pečene a upravuje trávenie. Je bohatý na draslík, vápnik, fosfor, zinok či meď. Množstvo dôvodov na to, aby si chren našiel miesto aj v tvojej kuchyni, nemyslíš? ;-)

Ako na to?

1

Jarnú cibuľku nasekáme na drobno.

2

Ricottu, chren a tuniaka spolu poriadne zmiešame, pridáme cibuľku a ochutíme soľou a čiernym korením.

3

Nátierku môžeme natrieť na cereálnu bagetku alebo kváskový chlebík.

4

Nezabudneme ozdobiť petržlenovou vňaťou.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

50 kcal

209 kJ

T:

3 g

B:

5 g

S:

1 g

V:

0 g

chrenová nátierka

Prajem kopec zdravia a dobrú chuť! :-)

Skvelé nátierky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:

kucharska kniha z fitka do kuchyne special
Fotka autora
Nika Klasko
Šéfredaktorka vo Fitshaker

Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.