Mnoho rodín má vo zvyku cez Veľkú noc servírovať na raňajky strúhaný chren. A čo takto skúsiť ho použiť trošku ináč? Táto lahodná ricottovo-chrenová nátierka s tuniakom môže tiež získať svoje miesto na sviatočnom stole. Prípadne si ju priprav hocikedy inokedy cez rok, pretože chren má silná antibakteriálne, antibiotické, antivírusové a protirakovinové účinky. Posilňuje našu imunitu, zlepšuje stav pečene a upravuje trávenie. Je bohatý na draslík, vápnik, fosfor, zinok či meď. Množstvo dôvodov na to, aby si chren našiel miesto aj v tvojej kuchyni, nemyslíš? ;-)
Ako na to?
1
Jarnú cibuľku nasekáme na drobno.
2
Ricottu, chren a tuniaka spolu poriadne zmiešame, pridáme cibuľku a ochutíme soľou a čiernym korením.
3
Nátierku môžeme natrieť na cereálnu bagetku alebo kváskový chlebík.
4
Nezabudneme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
50 kcal
209 kJ
T:
3 g
B:
5 g
S:
1 g
V:
0 g
Prajem kopec zdravia a dobrú chuť! :-)
Skvelé nátierky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!