Červená šošovica sa čoraz viac teší obľube pri príprave rýchlych a nenáročných receptov, hlavne preto, že ju netreba dopredu namáčať a je hotová raz dva. Navyše, je plná bielkovín a má nízky obsah tuku, čomu sa určite potešíš aj ty. V tomto recepte je skombinovaná s paradajkami, ktoré ju pomôžu ľahšie stráviť a tvoria príjemnú harmóniu chutí. Môžeš si to pripraviť napr. ako rýchly zdravý obed. Šošovicu môžeme podávať s ryžou, kuskusom alebo pre indickejšiu verziu s domácim pita chlebom.
Ako na to?
1
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.
2
Vo väčšej panvici alebo woku zohrejeme olivový olej, znížime teplotu, pridáme cesnak a cibuľu, ktorú posypeme kari korením, zázvorom a červenou paprikou a restujeme cca 5 minút.
3
Paradajky nakrájame na kocky, pridáme k cibuli a zmes okoreníme trochou čierneho korenia.
4
Šošovicu prepláchneme a tiež pridáme do panvice. Všetko premiešame a zalejeme vodou.
5
Šošovicu za občasného miešania varíme cca 15-20 minút, kým nezmäkne. Na záver osolíme podľa chuti.
Tip: Pre pikantnejšiu verziu môžeme vymeniť sladkú červenú papriku za štipľavú.
Prajem dobrú chuť! :-)
Viac super receptov aj na takéto chutné vege jedlá nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3:
Aj tu sú ďalšie super jedlá zo šošovice:
Šošovicová boloňská omáčka na špagety
Šošovicový prívarok napr. k volskému oku
Šošovicovo-vajíčková nátierka: tip na desiatu
Placky z červenej šošovice, hotové do 30 minút
Kaša z červenej šošovice: napr. ako príloha k lososovi
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov