Bylinkový losos a kaša z červenej šošovice: Tip na rýchly zdravý obed

Tento obed máš hotový raz dva! Kaša z červenej šošovice je na prípravu veľmi jednoduchá a bylinkový losos tiež. Nie je sa čoho báť! Poď si so mnou pripraviť zdravý a chutný recept na výživný obed, ktoré tvoje telo určite ocení. Prajem ti dobrú chuť! :-)
Doba prípravy: cca 30 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

Na kašu z červenej šošovice:

  • 1 šálku červenej šošovice
  • 2 lyžice panenského olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 stredne veľké mrkvy
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • čerstvo namleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme pre deti)
  • morskú/himalájsku soľ
  • kari korenie (ak pre deti, nahradíme malým množstvom kurkumy, alebo aj vynecháme)

Na bylinkového lososa:

  • 200 g lososa
  • bylinkové korenie na ryby (vynecháme, ak robíme pre deti)
  • 2 lyžice panenského olivového oleja
  • citrónová šťava

Ako budeme postupovať?

1. Červenú šošovicu sparíme vriacou vodou a odložíme.

2. V hlbokom hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme nasekanú cibuľku, cesnak a mrkvu. Za stáleho miešania restujeme asi 4 až 5 minút.

3. Potom do hrnca pridáme spranú šošovicu a zalejeme ju dvojnásobným množstvom vlažnej vody.

4. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a necháme variť na strednom plameni do zmäknutia (cca 20 až 25 minút).

5. Lososa zbavíme kože a okoreníme zmesou bylinkového korenia.

6. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme plátky lososa. Z každej strany opekáme cca 3 minúty.

7. Hotového lososa umiestnime na tanier, pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pripravenou šošovicovou kašou.

 

Tip: Ak tento recept urobíš bez korenín, len tak jednoduchšie, môžeš ho podávať už aj detičkám od 1 roka. Super je, že takto máš skvelý obed pre seba aj svojho drobca.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Bielkoviny Sacharidy Vláknina
789 kcal

3 317 kJ

32 g 44 g 29 g 14 g

losos

 

šošovica

Prajem ti dobrú chuť!

 

Ďalšie fantastické recepty nájdeš aj v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:

zdrave recepty z fitka do kuchyne special 2

 

Ak máš rada lososa, odporúčame ti pozrieť aj tieto recepty:

Lasagne s lososom

Letný obed: Losos so zapekanou zeleninou

Ideálna fitness večera

 

 

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 10/07/2017 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéJedlá z rýbPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 roka   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre