Bylinkový losos a kaša z červenej šošovice: Tip na rýchly zdravý obed
Tento obed máš hotový raz dva! Kaša z červenej šošovice je na prípravu veľmi jednoduchá a bylinkový losos tiež. Nie je sa čoho báť! Poď si so mnou pripraviť zdravý a chutný recept na výživný obed, ktoré tvoje telo určite ocení. Prajem ti dobrú chuť! :-)
Doba prípravy: cca 30 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
Na kašu z červenej šošovice:
- 1 šálku červenej šošovice
- 2 lyžice panenského olivového oleja
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 stredne veľké mrkvy
- 1 lyžicu domáceho medu
- 1 lyžičku mletej škorice
- čerstvo namleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme pre deti)
- morskú/himalájsku soľ
- kari korenie (ak pre deti, nahradíme malým množstvom kurkumy, alebo aj vynecháme)
Na bylinkového lososa:
- 200 g lososa
- bylinkové korenie na ryby (vynecháme, ak robíme pre deti)
- 2 lyžice panenského olivového oleja
- citrónová šťava
Ako budeme postupovať?
1. Červenú šošovicu sparíme vriacou vodou a odložíme.
2. V hlbokom hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme nasekanú cibuľku, cesnak a mrkvu. Za stáleho miešania restujeme asi 4 až 5 minút.
3. Potom do hrnca pridáme spranú šošovicu a zalejeme ju dvojnásobným množstvom vlažnej vody.
4. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a necháme variť na strednom plameni do zmäknutia (cca 20 až 25 minút).
5. Lososa zbavíme kože a okoreníme zmesou bylinkového korenia.
6. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme plátky lososa. Z každej strany opekáme cca 3 minúty.
7. Hotového lososa umiestnime na tanier, pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pripravenou šošovicovou kašou.
Tip: Ak tento recept urobíš bez korenín, len tak jednoduchšie, môžeš ho podávať už aj detičkám od 1 roka. Super je, že takto máš skvelý obed pre seba aj svojho drobca.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
789 kcal
3 317 kJ |
32 g | 44 g | 29 g | 14 g |
Prajem ti dobrú chuť!
Ďalšie fantastické recepty nájdeš aj v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Ak máš rada lososa, odporúčame ti pozrieť aj tieto recepty:
Letný obed: Losos so zapekanou zeleninou
- Vynikajúce špaldové palacinky s horúcimi jabĺčkami a pomarančom - 14. decembra 2020
- Bezlepkové jablkovo-kakaové cupcakes s mascarpone krémom, čokoládou a orieškami - 28. marca 2020
- Vynikajúci tvarohovo-jablkový chlebík bez lepku a bez cukru - 11. marca 2020
Článok bol pridaný dňa 10/07/2017 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéJedlá z rýbPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 rokaRýchle obedy či večere do 30 minút | Autor: Alžbeta Jánošíková