Toto je veľmi jednoduchý a rýchly recept, s ktorým môžeš do svojho jedálnička ľahko začleniť porciu zdravých strukovín aj počas zaneprázdneného pracovného týždňa. Recept na šošovicový prívarok ti zaberie len pol hodinu.
Ako na to?
1
Šošovicu môžeme dať deň vopred namočiť. Pred varením ju prepláchneme a dáme variť do osolenej vody.
2
Po chvíli pridáme ošúpaný zemiak nakrájaný na drobné kocky a necháme spolu variť asi 15-20 minút, až kým šošovica pekne zmäkne.
3
Medzitým pripravíme paradajkový základ. Na olivovom oleji dozlatista opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku a pretlačené strúčiky cesnaku.
4
Po chvíli pridáme lúpané paradajky z konzervy a podlejeme trochou vody (asi ¼ pohára).
5
Paradajkovú hmotu dochutíme soľou, čiernym korením a sušeným oreganom. Môžeme pridať aj trochu čili.
6
Uvarenú šošovicu so zemiakmi scedíme a pridáme do panvice s paradajkovou hmotou.
7
Všetko spolu varíme na strednom ohni asi ešte 5-10 minút, aby sa omáčka trochu zredukovala a pekne zhustla.
8
Prívarok podávame s vareným vajíčkom alebo volským okom a čerstvým pečivom podľa chuti.
Tip: Ak chceš jedlo podávať aj deťom od 2 rokov, buď opatrná s čiernym korením, ideálne je ho vynechať úplne. ;-)
Výživové hodnoty na 1 porciu:
455 kcal
1903 kJ
B:
22.5 g
S:
53.8 g
V:
4.3 g
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)