Fašírky z červenej šošovice s medvedím cesnakom: zdravý obed či večera hotová do 30 minút

Využi ešte naplno sezónu medvedieho cesnaku a priprav si tieto chutné šošovicové placky. Zo všetkých druhov strukovín má šošovica najviac bielkovín a najmenej tukov. Zároveň je bohatá na vápnik, železo, fosfor, selén, zinok a vitamíny B1, B2, B6. Červenú šošovicu navyše netreba na noc namáčať a aj jej samotné varenie ti zaberie len cca 15-20 minút. V kombinácii s medvedím cesnakom, špenátom a jarnou cibuľkou získaš lahodný obed či večeru.

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 1 šálku červenej šošovice
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 vajíčka
  • 2 lyžice strúhanky (napr. kukuričnej či špaldovej)
  • 2 lyžice jemných ovsených vločiek
  • 1 lyžicu horčice
  • ½ lyžičky kari korenia
  • ½ lyžičky čili korenia
  • mleté čierne korenie
  • ½ jarnej cibuľky
  • 3-4 lístky medvedieho cesnaku
  • hrsť baby špenátu
  • cca 20 ml olivového oleja na vyprážanie

Ako budeme postupovať?

1. Červenú šošovicu prepláchneme a uvaríme domäkka v osolenej vode.

2. Potom ju zlejeme a necháme chvíľu vychladnúť.

3. K šošovici pridáme vajíčka, strúhanku, ovsené vločky, horčicu a dochutíme soľou a koreninami.

4. Nakoniec primiešame nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, medvedí cesnak a lístky baby špenátu.

5. Placky opražíme dozlatista na olivovom oleji a kvalitnej panvici.

6. Keď sa na placke vytvorí z jednej strany chrumkavá kôrka, ktorá udrží placku pokope, prevrátime ju.

7. Hotové placky podávame s ľubovoľným čerstvým šalátom.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Bielkoviny Sacharidy Vláknina
401 kcal

1 688 kJ

13 g 21 g 19 g 7 g

medvedi cesnak

 

fasirky

 

fasirky recept

Dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie fantastické recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:

zdrave recepty z fitka do kuchyne 1

 

Pozri aj tieto recepty:

Zemiakovo-zelerové placky – vymeň klasiku za zdravú variantu

Batatovo-syrové placky – expresne rýchla večera

Mrkvovo-hráškové placky – uvar si niečo zdravé a veľmi chutné

Pohánkové placky – ako super obed, olovrant aj večera

Lívia Šuľová

Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)
Lívia Šuľová

Článok bol pridaný dňa 02/05/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lívia Šuľová

Komentáre