Čo jedávaš na raňajky? V každorannom zhone povinností si často nestíhame pripraviť nič veľkolepé, aj keď vieme, že by sme raňajky rozhodne nemali podceňovať. Dobré raňajky môžu prispieť ku krajším dňom. Je úplne jedno, či ťa čakajú náročné úlohy v práci alebo víkendové leňošenie. Mám pre teba tip na rýchlu, chutnú a jednoduchú tuniakovú nátierku, ktorú si môžeš dopriať aj na večeru, alebo ňou pohostiť nečakanú návštevu.
Ako na to?
1
Tuniaka a cottage syr rozmixujeme v mixéry na jemnú kašu.
2
Do pomazánky pridáme štipku soli, čierneho korenia a nasekaný kôpor.
3
Premiešame a podávame s obľúbeným pečivom, hriankami a zeleninou.
TIP: Ja som skúsila k pomazánke pripraviť zapečenú bagetu s olivovým olejom. Postup je jednoduchý. Rúru predhrejeme na 200°C. Bagetu nakrájame na tenké kolieska, poukladáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom a osolíme kvalitnou soľou. Zapečieme cca 10 minút. Necháme chvíľku vychladnúť a môžeme podávať. Nezabúdame na kvalitu pečiva.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100g ):
102 kcal
429 kJ
T:
2 g
B:
18 g
S:
1 g
V:
0 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Ďalšie fantastické raňajky či zdravé večere nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz