Osobne kupovaným paštétam neholdujem. Ak si na tom podobne, potom si ju skús pripraviť sama doma. Pri tej tvojej sa nemusíš báť zloženia, lebo presne budeš vedieť, čo si do nej dala. Príprava vôbec nie je zložitá, stačí ti zopár jednoduchých prísad, trošku času na prípravu a potom trpezlivosť, keď bude táto lahodná kuracia nátierka chladnúť.
Ako na to?
1
Na ohriatej panvici najprv jemne opražíme slaninu nakrájanú na malé kocky.
2
Pridáme k nej cibuľu, ktorú opražíme do zlata.
3
Potom pridáme kuracie prsia nakrájané na kocky, jablko nakrájané na kocky, hrozienka, korenie a chvíľku opražíme (5-8 minút).
4
Keď jablká zmäknú, podlejeme ich vínom. Víno vyvaríme pri miešaní.
5
Keď je víno úplne vyparené a zmes sa znovu smaží, pridáme polovicu masla a necháme ho roztopiť pri stálom miešaní.
6
Keď je maslo roztopené, zmes rozmixujeme buď tyčovým mixérom alebo robotom. (Ja som vyskúšala obe. Ide to s jedným aj druhým.)
7
Postupne do zmesi pridávam zostávajúcu polovičku masla. Mixujeme, kým nevznikne jemná hustá konzistencia.
8
Pred podávaním necháme paštétu vychladnúť. Servírujeme s obľúbeným pečivom, zeleninou, dobrým vínom alebo brusnicami.
TIP: Odporúčam nevynechať slaninku, pretože kuracie prsia nemajú výraznú chuť. Slaninka dodá paštéte chuť aj potrebný tuk, aby pri rozmixovaní mala jemnejšiu konzistenciu.
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Ďalšie zaujímavé recepty (aj od redaktorky Tonky) nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz