Doba prípravy: 20 min
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 2 zrelé avokáda
- 4 malé vajíčka
- cca hrsť parmezánu
- bazalku
- mletú červenú papriku
- morskú/himalájsku soľ
Ako budeme postupovať?
2. Do každej polovice avokáda rozbijeme vajíčko. Posypeme parmezánom, bazalkou a červenou paprikou.
3. Pečieme cca 15 min pri 200°C.
TIP: Recept je vhodný aj pre deti od 1,5 roka, ale opatrne s korením (radšej vynechaj) a samozrejme, pre deti je len 1/2 avokáda, nie celá porcia.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
372 kcal 1 536 kJ | 28 g | 18 g | 9 g | 7 g |
Tipy na rýchle večere nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Avokádo môžeš použiť aj v týchto receptoch:
Cestoviny s olivami a paradajkovou omáčkou
Smoothie s jahodami a avokádom
Guacamole
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.