Cuketa je veru všestranná. Jej využitie je od konzervovania na zimu, až po torty, pečivo či polievky naozaj pestré. Ale skúšala si už, ako chutí taká cuketová nátierka. Ja veru ešte nie. Až doteraz. Ostala som veľmi milo prekvapená. Zopár jednoduchý ingrediencií sa postaralo o intenzívnu zaujímavú chuť. Ak ešte nevieš čo natrieť na chleba na raňajky, či k vode alebo na turistiku, vrelo odporúčam túto famóznu pomazánku.
Ako na to?
1
Na masle do zlata opražíme nakrájanú cibuľku. K nej pridáme nastrúhanú mrkvu a paradajku nakrájanú na kocky. Opekáme 5 minút.
2
Pridáme nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme (čierne korenie, mletá paprika, čili).
3
Opekáme 5 minút, alebo kým sa neodparí zvyšná šťava.
4
Nakoniec pridáme med, premiešame a zmes dohladka rozmixujeme.
Tip: Pre zvýraznenie chuti môžeme do teplej pomazánky nastrúhať parmezán.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
102 kcal
431 kJ
T:
6 g
B:
1 g
S:
10 g
V:
2 g
Keďže pomazánka musí chvíľku chladnúť, odporúčam ju pripraviť večer. Ráno stačí odkrojiť chlieb a natrieť si ju. Podávame s tým, čo máme najradšej. Odporúčame samozrejme čerstvú zeleninu. Dokonale sa hodí k hriankam či toastom.
Zdravé a chutné tipy na raňajky, desiatu či inú časť dňa nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz