Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Super rýchla paradajková polievka z pretlaku s ovsenými vločkami

20 min
1 litra
paradajková polievka s ovsenými vločkami

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 1-2 strúčiky cesnaku (voliteľné)
  • 140 g paradajkového pretlaku
  • ½ lyžičky kurkumy
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • štipku mletej škorice
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1,5 l vývaru (príp. vody alebo kombinácia)
  • 100 g ovsených vločiek (ja som použila celozrnné)
paradajková polievka s ovsenými vločkami

Mám pre teba tip na neuveriteľne výdatnú polievku s ovsenými vločkami. Pripravíš ju super rýchlo s použitím jednoduchých ingrediencií. Som si celkom istá, že to bude jeden z najľahších receptov na polievku, akú môžeš urobiť! Ovsené vločky v polievke zväčšia svoj objem a pokojne nimi môžeš nahradiť cestoviny.

Zdravé, ľahké, rýchle a chutné! Ideálne na rušné dni, ideálne pre malých aj veľkých.

Ako na to?

1

Zohrejeme si olivový olej. Po zahriatí pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, cesnak (ja som nepoužila, nerobí mi dobre, ale ak nemáš rovnaký problém, smelo použi) a paradajkový pretlak a miešame 5-6 minút, kým cibuľa nezmäkne.

2

Pridáme všetky koreniny a miešame, aby sa zmes spojila, približne 30 sekúnd, kým nebude voňavá.

3

Pridáme vodu alebo vývar a necháme zovrieť. Pridáme ovos a necháme ho variť asi 15 minút, kým nezmäkne. Keď sa ovos uvarí, polievka zhustne, takže ak potrebujeme, pridáme ďalšiu šálku vody.

Výživové hodnoty na 1 porciu (300 ml polievky + 50 g mozzarela):

293 kcal

1231 kJ

T:

15 g

B:

15 g

S:

23 g

V:

2 g

paradajkova polievka recept z pretlaku

Dobrú chuť :-)!

Ak chceš poradiť, čo v toto jarné obdobie pripravovať na jedenie, ak si náš člen, budeš mať o starosť menej. 15. 3. ti príde do schránky e-book s 30 receptami s jarnými ingredienciami:

recepty na jar
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.