Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu
- 2 mrkvy
- morskú/himalájsku soľ
- 1 lyžičku sladkej papriky
- 2 lyžičky oregana
- 1 plechovku krájaných paradajok
- 140 g paradajkového pretlaku
- 4 šálky vývaru alebo vody
- 1 plechovku cícera
- 4 lyžičky domáceho medu/trstinového cukru (voliteľné)
- hrsť nakrájanej petržlenovej vňate
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme mrkvu nakrájanú na kocky a 5 minút opekáme.
3. Pridáme soľ, korenie (červenú papriku, oregano) a premiešame.
4. Pridáme krájané paradajky, pretlak, vývar alebo vodu. Varíme 20 minút.
5. Potom polievku rozmixujeme a pridáme scedený a poriadne prepláchnutý cícer, med (kto má rád sladšiu chuť polievky) a petržlenovú vňať.
6. Ešte 5 minút povaríme a podávame s obľúbeným syrom alebo pečivom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (rátané so syrom, ale bez chleba):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
992 kJ 236 kcal | 7 g | 31 g | 11 g | 4 g |
Načerpaj inšpiráciu aj na ďalšie varenie či pečenie aj podľa našich fitness kuchárskych kníh:
Vyskúšaj si pripraviť aj:
Krémová mrkvovo-zelerová polievka s vajíčkom: odteraz ju budeš pripravovať iba týmto spôsobom!
Blesková vajíčková polievka so zeleninou, IBA 15 minút a hotovo
Blesková krémová polievka z mladej cibuľky: hotová do 20 minút
Rýchla krémová polievka z reďkovkových listov hotová do 20 minút
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz