Ak ti nie je pochuti kelový prívarok, odporúčame dať kelu šancu v inom recepte. Dnes si ukážeme jednoduchú rýchlu polievku, ktorú zvládneš pripraviť do 15 minút. Ak mávaš na obed aj polievku, aj druhé jedlo, túto určite odporúčame.
Ako na to?
1
Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
2
Pridáme nadrobno nasekanú kelovú kapustu a pražíme cca 5 minút.
3
Podlejeme zeleninovým vývarom.
4
Postupne za stáleho miešania pridávame pasírované paradajky.
5
Dochutíme soľou, korením a rascou. Varíme, kým sa nám všetky chute nespoja a kapusta nezmäkne.
Tip: Do polievky môžeme pridať aj zemiaky. Príprava bude trvať o čosi dlhšie, závisí ako rýchlo zmäknú zemiaky.
Objav ďalšie výživné recepty na polievky
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.