Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Paradajková polievka z pečených paradajok a mrkvy

30 min
6 porcií
polievka s mrkvou

Potrebujeme: 

  • 5 väčších paradajok nakrájaných na kocky
  • 3 väčšie mrkvy nakrájané na kolieska
  • 1 väčšiu cibuľu nakrájanú na mesiačiky
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme pri príprave receptu pre deti)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 500 ml vývaru alebo vody
  • opečený chlebík
  • bylinky podľa vlastnej chuti – oregano, bazalku, tymian, petržlen – čerstvé alebo sušené
polievka s mrkvou

Tento recept na domácu paradajkovo-mrkvovú polievku je maximálne pohodlné jedlo! Je plná chutí z pečených paradajok, mrkvy a cibule. Má hladkú, krémovú textúru a je pripravená do 30 minút. Každý má určite vlastnú verziu svojej obľúbenej paradajkovej polievky. Moja je jednoduchá a ľahko sa vyrába. Je chutná čerstvá, no na druhý deň je ešte lepšia.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 220 ˚C.

2

Nakrájanú zeleninu si dáme na plech, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Všetko spolu premiešame a pečieme 20-25 minút alebo kým nie je mrkva upečená.

3

Upečenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom spolu s vývarom dohladka a necháme prevrieť. Ochutíme soľou, korením. Kto má rád štipľavé, môže pridať čili.

4

Podávame s opečeným chlebíkom alebo bylinkami, semiačkami či syrom. Výber je na tebe.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

225 kcal

947 kJ

T:

4 g

B:

6 g

S:

40 g

V:

5 g

polievka z pecenych paradajok
pečená paradajková polievka

Dobrú chuť :-)!

Aj v našich knihách nájdeš kopec inšpirácie na zdravé varenie:

fit jedálniček pre ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.