Tento recept na domácu paradajkovo-mrkvovú polievku je maximálne pohodlné jedlo! Je plná chutí z pečených paradajok, mrkvy a cibule. Má hladkú, krémovú textúru a je pripravená do 30 minút. Každý má určite vlastnú verziu svojej obľúbenej paradajkovej polievky. Moja je jednoduchá a ľahko sa vyrába. Je chutná čerstvá, no na druhý deň je ešte lepšia.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 220 ˚C.
2
Nakrájanú zeleninu si dáme na plech, osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom. Všetko spolu premiešame a pečieme 20-25 minút alebo kým nie je mrkva upečená.
3
Upečenú zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom spolu s vývarom dohladka a necháme prevrieť. Ochutíme soľou, korením. Kto má rád štipľavé, môže pridať čili.
4
Podávame s opečeným chlebíkom alebo bylinkami, semiačkami či syrom. Výber je na tebe.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
225 kcal
947 kJ
T:
4 g
B:
6 g
S:
40 g
V:
5 g
Dobrú chuť :-)!
Aj v našich knihách nájdeš kopec inšpirácie na zdravé varenie:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz