Rýchla, zdravá a plná vitamínov. Krásna farba sa bude páčiť deťom a chuť Veľkej noci zase dospelákom 😊. Ak ti zvýšili ingrediencie po sviatkoch, o to viac by ťa tento recept mohol zaujať.
Ako budeme postupovať?
1
Cviklu si nastrúhame na tenké pásiky.
2
Zmiešame spolu s chrenom, nátierkovým maslom a vajíčkom, ktoré sme si pokrájali na malinké kúsky, môžeme použiť aj krájač na vajíčka.
3
Dochutíme soľou, korením a podávame.
Tip: Môžeme podávať na raňajky, ako desiatu deťom do školy alebo na párty ako snack. Veľmi dobre chutí s celozrnnou bagetkou alebo viaczrnným chlebíkom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
38 kcal
160 kJ
T:
2 g
B:
2 g
S:
3 g
V:
1 g
Dobrú chuť :-)!
Skvelé výživné recepty, ktoré navyše vyzerajú aj pekne na tanieri, nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Priprav si aj tieto recepty:
Vynikajúce slané mafiny s cviklou a chrenom: super spôsob ako pripraviť vajíčka na raňajky
Jemná chrenová nátierka s Lučinou a kyslou smotanou: tip nielen na Veľkú noc
Krémová chrenovo-cícerová polievka, na podporu metabolizmu ako stvorená
Tip na zdravú večeru: pohánkový šalát s cviklou, fetou a orechami
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.