Jemná chrenová nátierka s Lučinou a kyslou smotanou: tip nielen na Veľkú noc

Ani u vás nesmie chýba na veľkonočný pondelok na raňajkách na stole chren? Pokiaľ je na teba moc silný a chceš ho ochutnať v jemnejšej verzii, vyskúšaj túto syrovú nátierku s chrenom. Pochutnávať si na nej môžeš pokojne celoročne, ak máš samozrejme chren, nemusíš čakať na Veľkú noc. Príprava je ozaj jednoduchá.

Doba prípravy: 15 min.

Čo budeme potrebovať na 5-6 porcií?

  • 150 g Lučiny
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 60 g nastrúhaného chrenu
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenovú vňať

Ako budeme postupovať?

1. Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a mixujeme, pokiaľ nevznikne hladká nátierka bez hrudiek.

2. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Chrenová nátierka

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Skvelé raňajkové inšpirácie, no aj ďalšie recepty nájdeš aj v našich knihách:

zdravé recepty

 

Nech sa páči, ďalšie (nielen) veľkonočné inšpirácie:

Famózne ricottovo-špaldové šišky pečené v rúre

Tip na veľkonočné pečenie: malinová roláda s nízkym obsahom kalórií a bohatá na bielkoviny

Výborné jednohubky pre návštevy na Veľkú noc: plnené vajíčka syrovou nátierkou

Ricottovo-chrenová nátierka s tuniakom: tip na raňajky nielen na veľkonočné sviatky

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 30/03/2020 a zaradený do kategórie: BezlepkovéDesiataNátierkyRaňajkyReceptyVeľkonočné   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre