Tieto vajíčkové mafiny si môžeš pripraviť celoročne, no dokonale sa hodia aj na obdobie jari, konkrétne aj počas Veľkej noci. V mnohých rodinách sú totiž cvikla a chren súčasťou veľkonočného stola. A vajíčka sú klasika hádam všade. Vyskúšaj recept na raňajky alebo ako desiatu či olovrant, prípadne aj na večeru. Odporúčam doplniť porciu čerstvej zeleniny.
Ako budeme postupovať?
1
Cviklu si ošúpeme a nastrúhame na tenučké pásiky.
2
Vajíčka si rozbijeme do misky. Vyšľaháme metličkou spolu so soľou, s korením, nastrúhaným chrenom a mliekom.
3
Naplníme silikónové mafinové formičky zmesou do polovice. Pridáme nastrúhanú cviklu a posypeme syrom. Pečieme v rúre cca 15 minút pri 180 ˚C.
Tip: Môžete podávať na raňajky s chlebíkom alebo na večeru so zeleninovým šalátom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
106 kcal
446 kJ
T:
6 g
B:
8 g
S:
3 g
V:
1 g
Dobrú chuť :-)!
Objav nové fit recepty aj v našich knihách Z fitka do kuchyne 1, 2 a 3 a Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.