U nás doma sa v kuchyni vždy na jar akosi častejšie objavoval chren. Mal sa postarať o to, aby „vyštípal“ aj toho posledného bacila z organizmu a my sme mohli začať jar úplne zdraví. Chren nie je lahôdkou úplne pre každého, ale v tejto krémovej polievke by mu mohli dať šancu určite všetci. ;-)
Ako na to?
1
Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku.
2
Pridáme k nej cícer a zemiak nakrájaný na menšie kocky.
3
Osolím, okoreníme a necháme chvíľu opražiť.
4
Prilejeme zeleninový vývar a nasekaný petržlen.
5
Polievku necháme variť asi 20 minút.
6
Medzitým nastrúhame na strúhadle chren a pridáme ho k polievke.
7
Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujeme polievku ponorným mixérom dohladka.
8
Ak by bola polievka príliš hustá, môžeme ju zriediť vývarom, prípadne vodou.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 330 ml):
309 kcal
1301 kJ
T:
8 g
B:
12 g
S:
45 g
V:
4 g
Dobrú chuť!
Chutné a výživné polievky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 2:
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????