Čas prípravy: 10 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 1 väčšiu uvarenú cviklu
- 1 jablko
- 4 lyžice tekvicových semienok
- 2 lyžice Lučiny (prípadne tvarohu)
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
Ako budeme postupovať?
2. Tekvicové semienka si jemne opečieme na suchej panvici alebo kým nezačnú praskať.
3. Všetky suroviny dáme do misky a ponorným mixérom mixujeme, až kým nezískame hladkú konzistenciu.
4. Natrieme na sendviče, toasty, hrianky, obľúbené pečivo a podávame so syrom a šalátom alebo ako dip.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez pečiva, cca 70 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
341 kJ 81 kcal | 4 g | 7 g | 3 g | 1 g |
Nauč sa pripravovať ďalšie zdravé recepty, napr. aj podľa kníh Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III, kde nájdeš aj kapitoly zamerané na recepty na nátierky:
Aj tieto recepty z červenej repy ti môžu zachutiť:
Krémová cviklová polievka s jablkami a so sladkými zemiakmi
Krémové cviklové rizoto s kuracím mäsom: tip na pestrý, chutný a výživný obed
Dopraj si fantastický zdravý obed bez mäsa: cviklové fašírky s pološtiepkom pečené v rúre
Cviklové cupcakes, úplne bez cukru. Zdravá desiata aj pre deti od 1 roka
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz