Tento recept vznikol metódou čo chladnička dala. Neradi plytváme jedlom, no a nakoľko som potrebovala využiť zásoby, ktorým sa blížil dátum spotreby, pozbierala som suroviny z každého rožku trošku a vznikol veľmi chutný obed, o ktorý sa chcem s tebou podeliť. Ak sa v tvojej chladničke nenachádzajú kuriatka, nezúfaj. Použi hríby alebo šampiňóny. Poďme na samotný recept. ;-)
Ako na to?
1
Uvaríme cestoviny podľa návodu.
2
Lososa umyjeme, osušíme, potrieme jemne olivovým olejom, osolíme, okoreníme a takto pripraveného vložíme ešte na cca 5-7 minút do chladničky.
3
Medzitým na panvici rozpustíme 1 lyžicu masla a pridáme nakrájané kuriatka. Chvíľku restujeme a pridáme biele korenie.
4
Keď kuriatka dostanú zlatavú farbu, pridáme Lučinu a mlieko. Za stáleho miešania privedieme k varu.
5
Pridáme soľ podľa chuti a druhú lyžicu masla na zjemnenie.
6
Lososa položíme na rozohriatu panvicu kožou dolu. Po cca 10-12 minutách ho otočíme a pečieme z druhej strany. Závisí od veľkosti filetu, pečieme dokopy cca 15-20 minút.
7
Uvarené a scedené cestoviny zmiešame spolu s kuriatkovou omáčkou.
8
Podávame na tanieri spolu s lososom.
Prajem dobrú chuť! :-)
Skvelé recepty s cestovinami či rybami a ďalšie iné nájdeš aj v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3:
Vyskúšať môžeš aj:
Recept na vege špagety carbonara s kuriatkami
Celozrnné cestoviny s lososom, sušenými paradajkami, kaparami a olivami
Lososové placky so špenátom, rukolou a zázvorom
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)