Klasické fašírky z mletého mäsa pozná hádam každý. Ja som to chcela nejak oživiť a potešiť moju rodinu niečím novým. Takto nejak vznikol lososový variant, na ktorom si pochutnal naozaj každý.
Ako na to?
1
Špenát a rukolu umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme ich.
2
Lososa nakrájame na malé kúsky, rovnako nadrobno nakrájame aj špenát, rukolu, zázvor a cesnak.
3
Všetko zmiešame dohromady a pridáme soľ, korenie a a vajíčko.
4
Premiešame a tvarujeme pomocou rúk malé placky.
5
Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a následne karbonátky opekáme z oboch strán cca 15 minút.
Tip: Placky môžeme piecť aj v rúre pri 180°C pokvapkané trochou olivového oleja. Odporúčam servírovať napr. s bulgurom a poriadnou dávkou zeleninového šalátu.
Dobrú chuť! :-)
Ďalšie vynikajúce recepty aj z rýb nájdeš aj v našich knihách:
Som šťastná mamina, manželka a pozitívna žienka, ktorá miluje svoju rodinku, zdravé varenie a pečenie. Teším sa, keď môžem skúšať nové suroviny, experimentovať v kuchyni, pretvárať nezdravé koláče na zdravé dobroty, tradičné jedlá na ich netradičné zdravé verzie a obzvlášť tvoriť recepty vhodné pre deti, bezlepkáčov, "bezlaktózových" či histaminikov (medzi ktorých sama patrím). Verím, že moje nápady inšpirujú aj teba! :-)