Celozrnné cestoviny s lososom: tip na rýchly obed do 20 minút

Cestoviny sú pre mnohých akousi stávkou na istotu. Sú pripravené rýchlo, dajú sa nakombinovať na mnoho spôsobov väčšinou s tým, čo máme práve po ruke. Dôležité je však vedieť ich kombinovať správne, aby bolo jedlo nielen chutné, ale aj vyvážené. V dnešnom recepte použijeme celozrnné cestoviny, ktoré obsahujú viac vlákniny a majú nižší glykemický index ako klasické pšeničné cestoviny. Kombinácia lososa a sušených paradajok určite nesklame. Poďme na recept! ;-)

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 3-4 porcie?

  • morskú/himalájsku soľ
  • 300 g celozrnných cestovín
  • 120 g sušených paradajok
  • 20 g kapár
  • 30 g zelených olív
  • 300 g čerstvého lososa
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • petržlenovú vňať na posypanie

Ako budeme postupovať?

1. Do vriacej osolenej vody dáme variť cestoviny podľa návodu a zatiaľ pripravíme zvyšok.

2. Sušené paradajky, kapary a olivy nakrájame na kúsky. Ak použijem sušené paradajky nakladané v oleji, ďalší olej nebudeme potrebovať.

3. Rozohrejeme väčšiu panvicu a pridáme nakrájané suroviny.

4. Restujeme približne 5 minút.

5. Lososa umyjeme, odstránime zvyšné kostičky z filety, osolíme a okoreníme ich.

6. V druhej panvici ohrejeme olivový olej, položíme lososa kožou dole a pečieme 4 minúty, potom ho otočíme a už len minútu necháme dopiecť.

7. Lososa následne nakrájame na kúsky, pridáme do panvice k paradajkám a nakoniec vmiešame aj uvarené cestoviny, ktoré môžme posypať petržlenovou vňaťou.

8. Cestoviny ihneď podávame.

 

Tip: Vrch cestovín môžeme posypať pár hoblinkami parmezánu.

celozrnné cestoviny

 

cestoviny s lososom

 

losos recept

Prajem dobrú chuť k obedu či večeri! :-)

 

Vieš, že kapitolu receptov s cestovinami sme zahrnuli aj ako novinku do novej knihy Z fitka do kuchyne špeciál 3? Už čoskoro bude kniha v predaji, rezervuj si už dnes:zdravé recepty

 

Pozri na ďalšie zaujímavé recepty s cestovinami:

Vege boloňské špagety s šošovicovou omáčkou

Kari šampiňónovo-tekvicová omáčka na cestoviny

Kari cícerovo-cuketová omáčka na cestoviny

Zapekané cestoviny s tofu a cuketou

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 23/05/2019 a zaradený do kategórie: CestovinyJedlá z rýbReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre