Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Kuracie prsia teriyaki s mrkvou, kapustou a pečenou ryžou

25 min
5 porcií
kura teriyaki

Potrebujeme: 

  • 500 g ryže (ja som použila hnedú)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 500 g kuracích pŕs
  • morskú/himalájsku soľ
  • 350 g nastrúhanej bielej kapusty
  • 200 g nastrúhanej mrkvy
  • 2 vajíčka
  • Na teriyaki omáčku:
  • ½ šálky sójovej omáčky s nízkym obsahom sodíka
  • ¼ šálky vody
  • 1 lyžicu octu (buď obyčajného, alebo červeného vínneho octu, balsamico)
  • 3 lyžice hnedého cukru (alebo menej podľa chuti)
  • 2 lyžičky mletého cesnaku
  • 1 lyžičku mletého zázvoru
  • 2 lyžice teplej vody
  • 1 lyžicu kukuričného škrobu
kura teriyaki

Mám pre teba chutný, rýchly a jednoduchý recept na zdravý výdatný obed alebo večeru. Opäť som sa inšpirovala ázijskou kuchyňou, ktorá mi v poslednom čase učarovala svojimi jednoduchými a chutnými receptami. Je to veľká krásna panvica plná čerstvej zeleniny a bielkovín restovaných v sladkej omáčke.

Určite ťa poteší, že na prípravu tohto receptu nepotrebuješ žiadne špeciálne a ťažko dostupné ingrediencie. Bude to chcieť: bielu kapustu, mrkvu, kuracie mäsko, vajíčka, ryžu a domácu sladkú omáčku teriyaki.

Ako na to?

1

Pripravíme si omáčku. Zmiešame sójovú omáčku, ¼ šálky vody, ocot, cukor, cesnak a zázvor a varíme v malom hrnci na strednom ohni. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. V malej miske rozšľaháme 2 polievkové lyžice teplej vody a kukuričného škrobu, kým sa kukuričný škrob úplne nerozpustí.

2

Vo vode si uvaríme ryžu. Uvarenú ju ochladíme v studenej vode.

3

Vo väčšej panvici si zohrejeme olivový olej a opečieme si dozlata cibuľu nakrájanú na kocky. Pridáme na rezance nakrájané mäso, jemne ho osolíme a chvíľku opekáme.

4

Potom k nemu pridáme nastrúhanú kapustu, mrkvu, ryžu a opekáme 10 minút.

5

Zmes odtlačíme na jednu stranu panvice a na druhú pridáme vajíčka, zamiešame ich, akoby sme robili praženicu, a zamiešame do ryže.

6

Nakoniec si ryžu ochutíme sladkou omáčkou. Množstvo si prispôsobíme podľa seba. Premiešame, aby sa chute spojili.

7

Podávame čisté alebo posypané nasekanými arašidmi, zelenou cibuľkou, sezamom...

Tip č.1: Ak sa ti nechce stále pripravovať omáčku teriyaki, dostať ju aj v obchodoch (skús pohľadať s dobrým zložením) alebo si ju môžeš objednať do zásoby na internete.

Tip č.2: Ak budeš variť iné jedlo, kam pôjde ryža, môžeš jej uvariť viac, aby si mala dopredu pripravenú aj na tento recept.

pečená ryža

Dobrú chuť :-)!

Skvelé inšpirácie na zdravé chutné recepty nájdeš aj v našich knihách:

fitness strava
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.