Ak obľubuješ rýchle recepty s kuracím mäsom, iste nepohrdneš ani týmto soté s brokolicou, hubami a kuracím mäsom, ktoré je raz-dva hotové a veľmi lahodné. Do omáčky pridáme kokosové mlieko, ktoré nám ju ozvláštni a dodá jemnú chuť a konzistenciu. Ako prílohu môžeme zvoliť ryžu či hocijakú obilninu ako kuskus, bulgur, quinou atď. Pusti sa do prípravy a uvar si na obed či večeru tiež toto fantastické kuracie soté.
Ako na to?
1
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
2
Brokolicu umyjeme a vložíme do vriacej vody na 4 minúty, následne ju prepláchneme pod studenou tečúcou vodou, aby nám veľmi nezmäkla, a nakrájame ju na kúsky. Použijeme aj stonky, ktoré sú bohaté na vlákninu.
3
Huby očistíme a nakrájame na plátky.
4
Vo väčšej panvici zohrejeme olivový olej, pridáme mäso, okoreníme ho, posypeme červenou paprikou a restujeme 5 minút. Potom ho osolíme a trocha znížime teplotu.
5
Pridáme brokolicu, huby a všetko spolu restujeme ešte 3 minúty.
6
Pridáme maslo, a keď sa roztopí, primiešame aj kokosové mlieko a rastlinnú smotanu. Privedieme do varu, krátko povaríme a odstavíme.
Tip č.1: Zeleninu môžeme variovať podľa chuti, hodí sa sem aj mrkva či cuketa :-).
Tip č.2: Ako prílohu môžeme použiť ryžu. Ja používam 1 hrsť na 1 porciu, čo predstavuje cca 50-70 g ryže v suchom stave.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
556 kcal
2338 kJ
T:
33 g
B:
41 g
S:
22 g
V:
7 g
Skvelé fitness recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách Z fitka do kuchyne 1, 2 či 3:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov