Po kúpe špiralizéra sa táto šikovná vecička stala najobľúbenejším a najpoužívanejším kuchynským pomocníkom u nás doma. Jednoduché a chutné jedlá, ktoré sa vďaka nemu dajú pripraviť, si zamiloval naozaj každý. Chutné mrkvové špagety na thajský spôsob sú jednoznačne najžiadanejším pokrmom tohto mesiaca. Verím, že ťa zoznam surovín neodradí. Ak máš problém zohnať vo svojom okolí farebnú mrkvu, nevadí, môžeš ju nahradiť klasickou oranžovou, prípadne cuketou 🙂.
Ako na to?
1
Všetku mrkvu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na špiralizéri na špagety. Používam manuálny špiralizér z domácich potrieb.
2
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme k nemu najemno nakrájanú cibuľku a po chvíli aj cesnak.
3
Keď je cibuľka zlatá, pridáme sójovú a ustricovú omáčku. Premiešame a pridáme med a arašidové maslo.
4
Pridáme mrkvu a poriadne premiešame. Osolíme, okoreníme a stále poriadne premiešavame, aby sa chute dostali všade.
5
Mrkvu nerestujeme dlho, chceme, aby ostala chrumkavá. Približne 7-8 minút.
6
Kuracie prsia nakrájame na steaky, osolíme, okoreníme a pridáme provensalské korenie. Prípadne korenie podľa chuti.
7
Sprudka opečieme a môžeme podávať.
Tip: Na dozdobenie sa skvelo hodí koriander, prípadne petržlenová vňať, ja som použila listy mladej reďkvičky.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
502 kcal
2116 kJ
T:
15 g
B:
42 g
S:
48 g
V:
10 g
Dobrú chuť :-)!
Rýchle fitness recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!