Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na niečo rýchle na obed: Kuracie prsia s jablkovo-brusnicovou omáčkou

Sezóna jabĺk sa pomaly začína, a tak okrem sladkých pečených dobrôt, ktorých si vieme pripraviť neúrekom, môžeme jabĺčka použiť aj do varenia. Mäso v kombinácii s ovocím je stará dobrá overená klasika, takže si dnes pripravíme veľmi chutný a rýchly obed, nenáročný na suroviny.

Čas prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?


  • 500 g kuracích pŕs

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie

  • 4 lyžice olivového oleja

  • 50 g sušených bio brusníc

  • 100 ml suchého červeného vína

  • 2 väčšie jablká (cca 200 g)

  • 1 lyžicu trstinového cukru

  • 50 g kvalitného masla

  • bylinky podľa chuti


Ako budeme postupovať?

1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme ich z oboch strán a restujeme na zohriatom olivovom oleji z každej strany 3 minúty.
2. Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu.
3. Brusnice namočíme na chvíľu do červeného vína a necháme ich napučať.
4. Jablká ošúpeme a nakrájame na mesiačiky, pridáme ich do panvice, kde sme opekali mäso, a na strednom stupni ich opekáme do zlatista, kým nezmäknú.
5. Potom pridáme aj brusnice spolu s vínom a cukrom a všetko chvíľu miešame.
6. Nakoniec pridáme do panvice maslo a omáčku trocha zredukujeme.
7. Mäso vrátime späť do panvice a ešte ho opečieme z každej strany aspoň 2 minúty, aby sa chute prepojili. Na záver ochutíme bylinkami.
Tip: Podávame s pečenými zemiakmi, zeleninou alebo kuskusom :-).
 
Výživové hodnoty na 1 porciu:

















Kalorická hodnotaTukySacharidyBielkovinyVláknina
1 833 kJ
436 kcal
19 g23 g38 g2 g
 
niečo rýchle na obed
 
rýchly obed na nedelu
Prajem dobrú chuť :-)!
 
Pre viac výživných zdravých receptov nielen na obedy nahliadni aj do našich kníh:
 
Vyskúšaj aj:
Kuracie špízy Caprese s bazalkovo-zemiakovou kašou: fit obed do 30 minút
Zapekané cestoviny s cuketou a kuracím mäsom: tip na výživný obed
Karí kuracie soté so zeleninou v kokosovo-smotanovej omáčke: tip na obed do 30 minút
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.