Čas prípravy: 25 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 500 g kuracích pŕs
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- 4 lyžice olivového oleja
- 50 g sušených bio brusníc
- 100 ml suchého červeného vína
- 2 väčšie jablká (cca 200 g)
- 1 lyžicu trstinového cukru
- 50 g kvalitného masla
- bylinky podľa chuti
Ako budeme postupovať?
2. Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu.
3. Brusnice namočíme na chvíľu do červeného vína a necháme ich napučať.
4. Jablká ošúpeme a nakrájame na mesiačiky, pridáme ich do panvice, kde sme opekali mäso, a na strednom stupni ich opekáme do zlatista, kým nezmäknú.
5. Potom pridáme aj brusnice spolu s vínom a cukrom a všetko chvíľu miešame.
6. Nakoniec pridáme do panvice maslo a omáčku trocha zredukujeme.
7. Mäso vrátime späť do panvice a ešte ho opečieme z každej strany aspoň 2 minúty, aby sa chute prepojili. Na záver ochutíme bylinkami.
Tip: Podávame s pečenými zemiakmi, zeleninou alebo kuskusom :-).
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 833 kJ 436 kcal | 19 g | 23 g | 38 g | 2 g |
Pre viac výživných zdravých receptov nielen na obedy nahliadni aj do našich kníh:
Vyskúšaj aj:
Kuracie špízy Caprese s bazalkovo-zemiakovou kašou: fit obed do 30 minút
Zapekané cestoviny s cuketou a kuracím mäsom: tip na výživný obed
Karí kuracie soté so zeleninou v kokosovo-smotanovej omáčke: tip na obed do 30 minút
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov