Hoci je len začiatok jari, leto sa nezadržateľne blíži. Jar je ideálne obdobie na konzumovanie čerstvej a mladej zeleniny, ktorou odľahčíme nielen trávenie, ale príjemným efektom je aj zmenšenie nášho pásu, ak to potrebujeme. Tento šalát je plný vitamínov aj chutných bielkovín. Neboj sa pridať ligurček, dodá šalátu výbornú a zaujímavú chuť.
Ako na to?
1
Morčacie mäso nakrájame na malé kocky. Posypeme grilovacím korením, ochutíme trochou soli a pokvapkáme 2 polievkovými lyžicami olivového oleja.
2
Premiešame a necháme odležať, kým nakrájame zeleninu.
3
Zeleninu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Platí to aj pre cuketu, mladá cuketa chutí skvelo aj surová, odporúčam určite vyskúšať.
4
Ligurček spolu s pažítkou nakrájame nadrobno a pridáme k zelenine.
5
Rozohrejeme panvicu a pečieme na nej morčacie mäso dozlatista, cca 15 minút.
6
Keď je mäso hotové, pridáme ho k zelenine, premiešame a dochutíme citrónovou šťavou a lyžicou olivového oleja.
Tip: Môžeme podávať s lyžicou bieleho gréckeho jogurtu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
332 kcal
1396 kJ
T:
16 g
B:
35 g
S:
10 g
V:
4 g
Dobrú chuť :-)!
Aj v novej Výzve do plaviek 2021 nebudú chýbať videá o strave, v ktorých si povieme všetko dôležité, čo by si mala poznať, aby si si sama vedela zostaviť fit jedálniček:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.