Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Mleté kuracie mäso s batatmi: tip na rýchly obed

30 min
5 porcií
mleté mäso recept

Potrebujeme: 

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 1 kg mletého mäsa (ja som použila kuracie)
  • 2 väčšie bataty
  • 2 lyžičky sladkej mletej papriky
  • 1 lyžičku sušeného cesnaku
  • 2 lyžičky drvenej rasce
  • morskú/himalájsku soľ
  • 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate
  • 125 g nastrúhaného syra mozzarelly (môže byť viac alebo pokojne bez)
mleté mäso recept

Recept so sladkými zemiakmi a s mletým mäsom sa ľahko pripravuje a je ideálny na rušné týždne. Všetko sa varí na jednej panvici, čo uľahčuje čistenie.

Môžeš podávať samostatne, s ryžou alebo quinou či obľúbeným šalátom ako zdravú rodinnú večeru alebo obed. Neviem ako ty, ale ja som veľkým fanúšikom receptov, ktoré sa ľahko pripravujú a sú cenovo dostupné – a tento spĺňa všetky požiadavky. Garantujem ti, že ho budeš pre seba či svoju rodinu pripravovať opakovane. Vyrobený je len z piatich hlavných ingrediencií, ktoré nájdeš v každom obchode. Tento rýchly, jednoduchý a dokonalý obed alebo večeru máš pripravenú za menej ako 30 minút.

Ako na to?

1

Na väčšej zohriatej panvici si na oleji opečieme cibuľku nakrájanú na kocky.

2

Pridáme mleté mäsko a bataty nakrájané na kocky, korenie a soľ.

3

Opekáme a zároveň miešame 10-15 minút alebo kým nie sú zemiaky mäkučké.

4

Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, premiešame. Pred servírovaním zmes posypeme nastrúhaným syrom.

5

Podávame samotné alebo s ryžou, šalátom, quinou alebo čo máme práve v špajze.

Tip: V tomto recepte používam jednoduché korenie, aby bola spokojná celá rodina. Ak však vaša rodina korenie miluje, môžete pridať ďalšie. Pokojne zdvojnásobte papriku a pridajte prášok čili či štipku vločiek červenej papriky.

kuracie mlete maso

Dobrú chuť :-)!

Nevieš, čo variť? Dochádza ti inšpirácia? V našej dielni nájdeš 6 kuchárskych kníh + knihu s receptami od prvých príkrmov, kde vieš recepty prispôsobiť celej rodine. Obohať svoju knižnicu o nové kuchárky:

zdravá strava recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.