Recept so sladkými zemiakmi a s mletým mäsom sa ľahko pripravuje a je ideálny na rušné týždne. Všetko sa varí na jednej panvici, čo uľahčuje čistenie.
Môžeš podávať samostatne, s ryžou alebo quinou či obľúbeným šalátom ako zdravú rodinnú večeru alebo obed. Neviem ako ty, ale ja som veľkým fanúšikom receptov, ktoré sa ľahko pripravujú a sú cenovo dostupné – a tento spĺňa všetky požiadavky. Garantujem ti, že ho budeš pre seba či svoju rodinu pripravovať opakovane. Vyrobený je len z piatich hlavných ingrediencií, ktoré nájdeš v každom obchode. Tento rýchly, jednoduchý a dokonalý obed alebo večeru máš pripravenú za menej ako 30 minút.
Ako na to?
1
Na väčšej zohriatej panvici si na oleji opečieme cibuľku nakrájanú na kocky.
2
Pridáme mleté mäsko a bataty nakrájané na kocky, korenie a soľ.
3
Opekáme a zároveň miešame 10-15 minút alebo kým nie sú zemiaky mäkučké.
4
Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať, premiešame. Pred servírovaním zmes posypeme nastrúhaným syrom.
5
Podávame samotné alebo s ryžou, šalátom, quinou alebo čo máme práve v špajze.
Tip: V tomto recepte používam jednoduché korenie, aby bola spokojná celá rodina. Ak však vaša rodina korenie miluje, môžete pridať ďalšie. Pokojne zdvojnásobte papriku a pridajte prášok čili či štipku vločiek červenej papriky.
Dobrú chuť :-)!
Nevieš, čo variť? Dochádza ti inšpirácia? V našej dielni nájdeš 6 kuchárskych kníh + knihu s receptami od prvých príkrmov, kde vieš recepty prispôsobiť celej rodine. Obohať svoju knižnicu o nové kuchárky:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz